Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το ηλεκτρικό Skoda Enyaq σε ανεπίσημη πρώτη

Το ηλεκτρικό Skoda Enyaq σε ανεπίσημη πρώτη

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της τσεχικής φίρμας κάνει τα πρώτα του βήματα στα πεδία δοκιμών εξέλιξης με την προοπτική να αποτελέσει «τακτικό» μέλος της γκάμας της Skoda από τις αρχές του 2022.

Φωτογραφίες: Automedia

Το crossover με την εξωτική, ιρλανδικής προέλευσης ονομασίας θα είναι το πρώτο Skoda που θα έχει ως αφετηρία την ηλεκτρική αρχιτεκτονική του ομίλου VW, γνωστή ως MEB και η οποία φιλοξενεί ήδη το ID.3 Hatchback, παίρνοντας έτσι το χρίσμα του πρώτου μοντέλου των Τσέχων που θα έχει σχεδιαστεί εξαρχής ως ηλεκτρικό.

Στο προκείμενο, δηλαδή σε ό,τι αφορά την πρώτη εμφάνιση του τσεχικού SUV ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου, είναι σαφές ότι οι σχεδιαστές της Skoda κράτησαν την υπόσχεσή που είχαν δώσει με το πρωτότυπο Vision iV Concept, δίνοντας στο Enyaq μια σειρά από δυναμικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως προδίδει μια παρατήρηση στη σιλουέτα του και στην χάραξη του τόξου της οροφής.

Επίσης, κατά τεκμήριο της πρώτης «κλεφτής» εικόνας στο εσωτερικό του, το Enyaq θα στοχεύσει ψηλά και σε ό,τι αφορά την ψηφιακή τεχνολογία, όντας εξοπλισμένο με μια ευμεγέθη οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης σε συνδυασμό με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Γνωρίζοντας ήδη τον εξοπλισμό του VW ID.3, οι δυνητικοί αγοραστές του Enyaq θα πρέπει να περιμένουν κάτι ανάλογο σε ό,τι αφορά το εσωτερικό σε μια διαφορετική, βέβαια, εκδοχή προσαρμοσμένη στα μέτρα της Skoda αλλά και της SUV κατηγορίας με επιπλέον εφαρμογές.

Αυτό που παραμένει άγνωστο, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του Enyaq, αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, θα αξιοποιήσει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε άξονα, προσφέροντας έτσι και τετρακίνηση όπως επιβάλλουν οι περιπετειώδεις προδιαγραφές του.

Όπως και να έχει με τις προδιαγραφές του, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το Enyaq θα αποτελέσει ορόσημο για την Skoda όταν αφιχθεί περί τα τέλη του 2022 καθώς αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της φίρμας ο οποίος προβλέπει 10 νέα μοντέλα με τα διακριτικά iV έως το 2025.

Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις των Τσέχων, σε διάστημα πενταετίας, οι πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων θα εκπροσωπούν το 25% των συνολικών πωλήσεων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ευόδωση των συγκεκριμένων σχεδίων σκοπεύουν να επενδύσουν ποσό ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στην εξέλιξη αντίστοιχων τεχνολογιών.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024