Κοροναϊός : Σε καραντίνα στη Χιλή δύο κρουαζιερόπλοια με 1.300 επιβαίνοντες
Βρετανός ο οποίος αποβιβάστηκε από το ένα διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό, ενώ στο δεύτερο υπάρχουν ύποπτα κρούσματα, ανακοίνωσε ο χιλιανός υπουργός Υγείας Χάιμε Μάνιαλιτς.
Δύο κρουαζιερόπλοια με περίπου 1.300 επιβαίνοντες στα λεγόμενα φιόρδ της Χιλής, στην Παταγονία, τέθηκαν σε καραντίνα.
Βρετανός ο οποίος αποβιβάστηκε από το ένα διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό, ενώ στο δεύτερο υπάρχουν ύποπτα κρούσματα, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο χιλιανός υπουργός Υγείας Χάιμε Μάνιαλιτς.
Σε καλή κατάσταση ο ασθενής
Ο 85χρονος Βρετανός εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας μετά την αποβίβασή του από το σκάφος Silver Explorer, που τελεί πλέον σε καραντίνα στα ανοικτά του λιμανιού της πόλης Κάστρο, ανέφερε ο Μάνιαλιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο ασθενής εισήχθη σε νοσοκομείο στην πόλη Κοϊαίκε και βρίσκεται «σε καλή κατάσταση», διαβεβαίωσε ο Μάνιαλιτς.
Στο Silver Explorer επιβαίνουν αυτή τη στιγμή 120 μέλη πληρώματος και 111 επιβάτες, σύμφωνα με τις αρχές της Χιλής.
Ύποπτα κρούσματα στο «Azamara»
Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, το Azamara, με 665 επιβάτες και 389 μέλη πληρώματος, τέθηκε σε καραντίνα κοντά στο λιμάνι του Τσακαμπούμπο, αφού μπήκε στα χωρικά ύδατα της Χιλής στο πλαίσιο κρουαζιέρας από το Μπουένος Άιρες στο Καγιάο του Περού.
Η αποβίβαση επιβαινόντων απαγορεύθηκε λόγω του ότι υπάρχουν ύποπτα κρούσματα, ανέφερε ο Μάνιαλιτς, τονίζοντας πως «η κατάσταση» ως προς την προσπάθεια «ελέγχου της επιδημίας» γίνεται πλέον «πολύ πιο λεπτή».
Και τα δύο πλοία ανήκουν στην εταιρεία αμερικανονορβηγικών συμφερόντων Royal Caribbean Cruises.
Χθες Σάββατο ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Χιλή είχε ανερχόταν σε 61, αυξημένος κατά 18 από την προγουμένη.
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Οι μισοί ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακα τους – Ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442