Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο περικοπής χιλιάδων θέσεων εργασίας και κρατικής στήριξης για την KLM

Σχέδιο περικοπής χιλιάδων θέσεων εργασίας και κρατικής στήριξης για την KLM

Η αεροπορική εταιρεία KLM σχεδιάζει να περικόψει 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας και να ζητήσει κρατική στήριξη εν μέσω της παγκόσμιας επιδημίας του κοροναϊού.

Η KLM, ο ολλανδικός βραχίονας του ομίλου της Air France – KLM, σχεδιάζει να περικόψει 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας και να ζητήσει κρατική στήριξη, καθώς μειώνει το ωράριο εργασίας κατά το ένα τρίτο για το σύνολο του προσωπικού της των 35.000 εργαζομένων, εν μέσω της επιδημίας του παγκόσμιου κοροναϊού, ανακοίνωσαν την Παρασκευή η εταιρεία και το συνδικάτο εργαζομένων.

Μείωση των πτήσεων

Ο CEO της KLM Πιέτερ Ελμπερς ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η εταιρεία αναμένει μείωση των πτήσεων κατά 20% τον Μάρτιο και 30% τον Απρίλιο και συνολική πτώση στο δεύτερο τρίμηνο τουλάχιστον 30% ως συνέπεια του κοροναϊού.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αποσύρει 200 εκατομμύρια ευρώ σε προγραμματισμένες επενδύσεις και ότι ο αερομεταφορέας προγραμματίζει επίσης τη μείωση 1.500 – 2.000 θέσεων εργασίας.

«Κατανοούμε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η εταιρεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος διαπραγματεύσεων του συνδικάτου CNV, Μίσιελ Βάλααρντ. «Αυτό συνιστά μια μεγάλη θυσία που ζητείται από τους ανθρώπους μας», πρόσθεσε.

Πάνω από 100 δισ. δολάρια το παγκόσμιο κόστος

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού, ενώ η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (IATA) εκτιμά ότι το παγκόσμιο κόστος θα υπερβεί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα μέτρα της KLM έρχονται λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ιταλία. Οι λεπτομέρειες για το σχέδιο της KLM αποκάλυψε πρώτος ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTL.

Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει την KLM και την ολλανδική αεροπορική βιομηχανία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024