Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρατική βοήθεια ενδέχεται να ζητήσει η Lufthansa λόγω κοροναϊού

Κρατική βοήθεια ενδέχεται να ζητήσει η Lufthansa λόγω κοροναϊού

Μία από τις επιχειρήσεις στη Γερμανία οι οποίες ενδέχεται να ζητήσουν βοήθεια από την κυβέρνηση προκειμένου ν’ αντεπεξέλθουν στην κρίση που προκαλεί η εξάπλωση του κοροναϊού είναι η αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Μία από τις επιχειρήσεις στη Γερμανία οι οποίες ενδέχεται να ζητήσουν βοήθεια από την κυβέρνηση προκειμένου ν’ αντεπεξέλθουν στην κρίση που προκαλεί η εξάπλωση του κοροναϊού είναι η αεροπορική εταιρεία Lufthansa, έγινε γνωστό αργά χθες βράδυ.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο»

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία σε αυτή την έκτακτη κατάσταση», είχε τονίσει νωρίτερα η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων συνδέσμων επιχειρήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κλάδους εκείνους οι οποίοι εκτιμάται ότι θα τρωθούν περισσότερο από την κρίση του κοροναϊού, αλλά και στο ενδεχόμενο διαταραχών στον εφοδιασμό της αγοράς και των επιχειρήσεων.

«Κρατικές εγγυήσεις μισού τρισεκατομμυρίου»

Νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών Ολαφ Σολτς και Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ είχαν παρουσιάσει μέτρα στήριξης της οικονομίας, με πρόσβαση σε απεριόριστες πιστώσεις και κρατικές εγγυήσεις ύψους περίπου μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ.

«Καμία υγιής επιχείρηση δεν θα κλείσει λόγω του κοροναϊού», διαβεβαίωσαν οι δύο υπουργοί και ξεκαθάρισαν ότι, εφόσον χρειαστεί, το ποσό θα αυξηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024