Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς : Σε απομόνωση ο πρωθυπουργός Τριντό - Με κοροναϊό η σύζυγός του

Καναδάς : Σε απομόνωση ο πρωθυπουργός Τριντό – Με κοροναϊό η σύζυγός του

Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η 44χρονη σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό. «Προληπτικά» σε απομόνωση ο πρωθυπουργός.

Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η 44χρονη σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, επιβεβαιώθηκε μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ότι έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.

Η κατάσταση υγείας του πρωθυπουργού

Παρότι «η κατάσταση της υγείας» του καναδού πρωθυπουργού «είναι καλή» και «δεν εμφανίζει» προς το παρόν «κανένα σύμπτωμα», θα παραμείνει «προληπτικά» και κατόπιν «σύστασης των γιατρών» σε απομόνωση για 14 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Η σύζυγος του καναδού πρωθυπουργού αισθάνεται «καλά» και τα συμπτώματα που έχει παραμένουν «ήπια», κατά την ίδια πηγή. Εμφάνισε συμπτώματα γρίπης μετά την επιστροφή της από ταξίδι στο Λονδίνο.

Ο 48χρονος Τριντό δεν θα υποβληθεί σε τεστ «σε αυτό το στάδιο» και θα «συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του», ανέφερε το γραφείο του, που διαβεβαίωσε πως ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους Καναδούς αργότερα σήμερα.

«Βρίσκομαι σε καραντίνα»

Ο καναδός πρωθυπουργός συνομίλησε με τους ηγέτες της Ιταλίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, κατά την ανακοίνωση.

Στον Καναδά καταγράφονταν μέχρι χθες Πέμπτη πάνω από 150 κρούσματα του κοροναϊού, στη μεγάλη πλειονότητά τους στο Οντάριο (στο κεντρικό τμήμα της χώρας) και στη Βρετανική Κολομβία (στο δυτικό), με έναν θάνατο ασθενούς.

Σε προσωπικό μήνυμά της προς τους Καναδούς, η Γκρεγκουάρ-Τριντό καθησύχασε τους συμπατριώτες της για την κατάστασή της.

«Βρίσκομαι σε καραντίνα, αλλά η κατάστασή μου δεν έχει σύγκριση με αυτή άλλων οικογενειών στον Καναδά, η υγεία των οποίων δοκιμάζεται πολύ πιο σοβαρά», τόνισε η σύζυγος του πρωθυπουργού, πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024