Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προειδοποίηση Μέρκελ : Τα κρούσματα θα αυξηθούν - Περιορίστε τις κοινωνικές επαφές

Προειδοποίηση Μέρκελ : Τα κρούσματα θα αυξηθούν – Περιορίστε τις κοινωνικές επαφές

Να απέχουν, όσο είναι εφικτό, από τις κοινωνικές επαφές κάλεσε τους πολίτες η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού καθώς «έχουμε να κάνουμε με ένα δυναμικό σύστημα επιδημίας»

Να απέχουν, όσο είναι εφικτό, από τις κοινωνικές επαφές κάλεσε τους πολίτες η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ζήτησε να ακυρώνονται ακόμη και εκδηλώσεις με λιγότερους από 1000 συμμετέχοντες.

«Δυναμικό σύστημα επιδημίας»

Ανέδειξε δε ως βασική προτεραιότητα την προστασία των υγειονομικών δομών και ανακοίνωσε ότι η λειτουργία των σχολείων θα αποφασιστεί από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις.

«Εχουμε να κάνουμε με ένα δυναμικό σύστημα επιδημίας. Τα κρούσματα θα αυξηθούν. Εχουμε ακόμη ένα παράθυρο ευκαιρίας να διευρύνουμε την αποφυγή των μη απαραίτητων συναναστροφών. Απευθύνω έκκληση προς όλους», προειδοποίησε η καγκελάριος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έπειτα από πολύωρη σύσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε είναι η στήριξη των θέσεων εργασίας με μειωμένο ωράριο, αλλά και η προσπάθεια διατήρησης ελεύθερων κλινών και υποδομών στα νοσοκομεία και τις κλινικές για τους ασθενείς του κοροναϊού.

Μόνο τα επείγοντα χειρουργεία

Για αυτόν τον σκοπό, όπως δήλωσε, στο εξής θα πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία. Ο δήμαρχος/πρωθυπουργός του Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ εξήγησε ακόμη ότι με το κλείσιμο σχολείων θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, η Ανγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν, προανήγγειλε «συνολικά» μέτρα και πρόσθεσε ότι θα αναληφθεί δράση σε συντονισμό και με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ενώ η καγκελάριος από την πλευρά της δήλωσε ότι ακόμη και το «γερμανικό φρένο χρέους» προβλέπει εξαιρέσεις.

«Ασυνήθιστη κατάσταση»

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση η οποία είναι πολύ πιο ασυνήθιστη από αυτήν της τραπεζικής κρίσης», πρόσθεσε, αλλά επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να περιοριστούν οι ζημιές.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να φοβάται. Αντιδράσαμε άμεσα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαστε πολύ ισχυροί στον τομέα της Υγείας και ιατρικά σε κορυφαίο επίπεδο», δήλωσε ο κ. Τσέντσερ, επαινώντας το γερμανικό σύστημα Υγείας και τα στελέχη του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024