Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3

Ο Ομπλακ τα έπιανε, οι Γιορέντε και Μοράτα τα έβαζαν (σ.σ με τη βοήθεια του Αντριαν που δεν έπιανε ούτε βαλσαμωμένο… πουλί) και η Ατλέτικο πέρασε στους «8» του Champions League

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε πρόκριση επικών διαστάσεων στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς νίκησε εκτός έδρας την Λίβερπουλ στην παράταση (3-2).

Η Ατλέτικο είχε τερματοφύλακα και η Λίβερπουλ… τροχονόμο! Οι Reds προσπάθησαν απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Μαδριλένων, ισοφάρισαν με τον Βαϊνάλντουμ το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, σκόραραν για δεύτερη φορά με τον Φιρμίνο, αλλά ο Αντριάν τα έκανε μαντάρα!

Ο Ισπανός κίπερ έκανε δώρο το 2-1 στον Γιορέντε στο 97’ και στο 105+1’ δέχθηκε και δεύτερο τέρμα από τον στράικερ της Ατλέτικο.

Κάπου εκεί η σεμνή τελετή στο Ανφιλντ έλαβε τέλος, με τους Ροχιμπλάνκος στο 120+1’ να πετυχαίνουν και τρίτο γκολ με τον Μοράτα και να φεύγουν θριαμβευτές από την έδρα των απερχόμενων πρωταθλητών Ευρώπης.

Μια επική ανατροπή από την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, ο οποίος σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε ότι είναι μετρ της τακτικής.

Ένα παιχνίδι, πάντως, το οποίο ήταν μονόλογος των γηπεδούχων, που είχαν όλη την ώρα στα σχοινιά την Ατλέτικο, αλλά στο τέλος έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο του Ανφιλντ. Οι Ισπανοί πέρασαν στους «8» του Champions League και οι Reds θα αρκεστούν με το πρωτάθλημα.

Μονότερμα…

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 5’ απείλησαν με κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ, αλλά ο Ομπλακ είπε «όχι». Στο 10’ ήταν σειρά του Σαλάχ να απειλήσει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο πορτιέρο της Ατλέτικο απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τσάμπερλαιν.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20άλεπτου οι Reds ανέβασαν στροφές και με απανωτά κόρνερ πίεσαν την άμυνα της Ατλέτικο. Όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των παικτών του Κλοπ και απομάκρυναν με σχετική ευκολία τους κινδύνους από την περιοχή τους.

Οταν δεν το έκαναν οι αμυντικοί του Τσόλο, το έκανε ο Ομπλακ. Στο 32’ ο Σαλάχ έφυγε από δεξιά, έδωσε στον Μανέ, αυτός σούταρε, αλλά ο κίπερ της Ατλέτικο απέκρουσε. Ο Σλοβένος πορτιέρο απέκρουσε και τη σέντρα σουτ του Άρνολντ στο 36’.

Εξι λεπτά αργότερα όμως η Λίβερπουλ κατέφερε να βρει το γκολ που έψαχνε με τον Βαϊνάλντουμ. Ο Σαλάχ συνεργάστηκε άψογα με τον Τσάμπερλαιν, ο αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Ένα γκολ με το οποίο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Ένα γκολ, που έδωσε τη δυνατότητα στη Λίβερπουλ να πάει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ και έχοντας κάνει τη μισή… δουλειά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά το 1-0 δεν άλλαξε και το ματς πήγε στην παράταση. Μάλιστα η Λίβερπουλ έκανε το 2-0 με γκολ του Φιρμίνο στο 94′. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι «κόκκινοι» θα έπαιρναν την πρόκριση, η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε τα μεγάλα λάθη του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Άντριαν και πέτυχε τρία γκολ.

Ο Γιορέντε μείωσε στο 97′ σε 2-1 και ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε για την ισπανική ομάδα στο 105′. Οι ροχιμπλάνκος πέτυχαν και τρίτο γκολ (120′) με σκόρερ τον Μοράτα και κατέκτησαν με πανηγυρικό τρόπο την επική πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024