Οι δηλώσεις που έγιναν από την κυβέρνηση προσανατολίζονται ως προς τα μέτρα που θα παρθούν για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

Αποφάσεις βρετανικής κυβέρνησης

Έξι άτομα με τον ιό έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει συνολικά 382 περιπτώσεις. Ο τελευταίος άνθρωπος που πέθανε ήταν ένας άντρας περίπου 80 ετών που είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Εν τω μεταξύ, μια 53χρονη Βρετανίδα θετική στη νόσο πέθανε στην Ινδονησία και συνιστά την πρώτη νεκρή στη συγκεκριμένη χώρα, σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις των ΜΜΕ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η γυναίκα -που φέρεται ότι ήταν σοβαρά άρρωστη με πολλαπά προβλήματα υγείας- πέθανε λόγω του ιού.

Το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας δήλωσε ότι «υποστηρίζει την οικογένεια της βρετανίδας γυναίκας που πέθανε στην Ινδονησία και έρχεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

Η κυβέρνηση αποκαλύπτει τον πρώτο προϋπολογισμό της, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για τον αντίκτυπο που θα έχει η επιδημία στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο καγκελάριος Rishi Sunak έχει δεσμευτεί ότι το NHS θα πάρει «οποιουσδήποτε πόρους χρειάζεται» κατά τη διάρκεια της κρίσης, καθώς και ένα «προσωρινό πρόγραμμα δανείων διακοπής επιχειρήσεων από τον κοροναϊό» για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος της νόμιμης αμοιβής των ασθενών για επιχειρήσεις μέχρι 250 άτομων και τα άτομα που είναι αυτοαπασχολούμενα και αρρωσταίνουν θα δικαιούνται παροχές από την πρώτη μέρα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε νωρίτερα μια έκτακτη περικοπή των επιτοκίων από 0,75% σε 0,25% ως απάντηση στην οικονομική επίπτωση της επιδημίας του κοροναϊού.

Πηγή: bbc.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο