Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός-Ηνωμένο Βασίλειο: Oικονομική στήριξη στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Κοροναϊός-Ηνωμένο Βασίλειο: Oικονομική στήριξη στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει οικονομικά ακόμη και τους εργαζόμενους που νοσούν

Οι δηλώσεις που έγιναν από την κυβέρνηση προσανατολίζονται ως προς τα μέτρα που θα παρθούν για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

Αποφάσεις βρετανικής κυβέρνησης

Έξι άτομα με τον ιό έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει συνολικά 382 περιπτώσεις. Ο τελευταίος άνθρωπος που πέθανε ήταν ένας άντρας περίπου 80 ετών που είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Εν τω μεταξύ, μια 53χρονη Βρετανίδα θετική στη νόσο πέθανε στην Ινδονησία και συνιστά την πρώτη νεκρή στη συγκεκριμένη χώρα, σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις των ΜΜΕ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η γυναίκα -που φέρεται ότι ήταν σοβαρά άρρωστη με πολλαπά προβλήματα υγείας- πέθανε λόγω του ιού.

Το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας δήλωσε ότι «υποστηρίζει την οικογένεια της βρετανίδας γυναίκας που πέθανε στην Ινδονησία και έρχεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

Η κυβέρνηση αποκαλύπτει τον πρώτο προϋπολογισμό της, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για τον αντίκτυπο που θα έχει η επιδημία στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο καγκελάριος Rishi Sunak έχει δεσμευτεί ότι το NHS θα πάρει «οποιουσδήποτε πόρους χρειάζεται» κατά τη διάρκεια της κρίσης, καθώς και ένα «προσωρινό πρόγραμμα δανείων διακοπής επιχειρήσεων από τον κοροναϊό» για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος της νόμιμης αμοιβής των ασθενών για επιχειρήσεις μέχρι 250 άτομων και τα άτομα που είναι αυτοαπασχολούμενα και αρρωσταίνουν θα δικαιούνται παροχές από την πρώτη μέρα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε νωρίτερα μια έκτακτη περικοπή των επιτοκίων από 0,75% σε 0,25% ως απάντηση στην οικονομική επίπτωση της επιδημίας του κοροναϊού.

Πηγή: bbc.com

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024