Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Απαγόρευση εκδηλώσεων σε Πολωνία και Ουκρανία - Διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αυστρίας-Ιταλίας

Κοροναϊός : Απαγόρευση εκδηλώσεων σε Πολωνία και Ουκρανία – Διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αυστρίας-Ιταλίας

Έκτακτα μέτρα αποφάσισε η ισπανική κυβέρνηση και για την Καταλωνία

Η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει τα σχολεία από αύριο για τις επόμενες δύο εβδομάδες στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Περίπου έξι εκατομμύρια παιδιά σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης μαζί με 1,2 εκατομμύριο φοιτητές πανεπιστημίου αναμένεται να πληγούν από αυτό το μέτρο. Η κυβέρνηση θα κλείσει επίσης τα πανεπιστήμια, τα μουσεία, τους κινηματογράφους και τα πολιτιστικά κέντρα.

Η χώρα έχει 26 κρούσματα του κοροναϊού και κανέναν νεκρό.

«Δεν υπάρχει κάποια επιδημιολογική απειλή στα σχολεία, απλώς προσπαθούμε να εμποδίσουμε (την εξάπλωση του ιού)», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόφσκι.

Σε ανάλογα μέτρα προχωρά η κυβέρνηση της Ουκρανίας που αποφάσισε το κλείσιμο από αύριο των σχολείων για τρεις εβδομάδες.

Ισπανία: Έκτακτα μέτρα στην Καταλωνία

Στην Ισπανία η περιοχή της Καταλωνίας επέβαλε περιορισμούς στην διοργάνωση πολυπληθών εκδηλώσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ηγέτης της Κουίμ Τόρα, ενώ όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς θεατές, ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες είχαν καταγραφεί στην Καταλωία 124 κρούσματα του ιού.

Στην Αυστρία, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το κλείσιμο των μουσείων σε όλη την χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ και η Εθνική Βιβλιοθήκη έκλεισε.

Η αυστριακή εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων ΟΒΒ αναστέλλει όλα τα δρομολόγιά της από και προς την Ιταλία μέχρι νεωτέρας.

Περίπου 20 δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από την ΟΒΒ μεταξύ των δύο χωρών.

Κλείνει συνοριακά περάσματα στην Ιταλία η Ελβετία

Από την πλευρά της η Ελβετία κλείνει εννέα δευτερεύοντα συνοριακά περάσματα στην Ιταλία και θα κατευθύνει την κίνηση από κεντρικές οδούς για να συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού ενώ παράλληλα να μπορούν να μεταβαίνουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι της περιοχής.

Η Σλοβενία εξάλλου δεν θα κλείσει τα σύνορά της με την Ιταλία, αλλά θα ξεκινήσει τους ελέγχους υγείας, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας Άλες Σαμπεντέρ με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να έχει ανέλθει σε 47.

Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν σχεδιάζει πάντως να κλείσει, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπός του, έπειτα από την ανακοίνωση της υφυπουργού Υγείας της χώρας Ναντίν Ντόρις ότι βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και τέθηκε αυτοβούλως σε κατ’ οίκον περιορισμό αλλά και δεδομένου ότι έχει γίνει σύσταση σε έναν άλλον βουλευτή να πράξει το ίδιο προληπτικά.

Οι βουλευτές έχουν εκφράσει ανησυχία ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου, που είναι πολύ παλιά, δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν τυχόν ξέσπασμα του ιού και δεδομένου ότι οι βουλευτές θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου καθώς ταξιδεύουν συχνά και συναντούν πολλούς ανθρώπους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024