Ένα μήνα μετά την διακοπή που είχε μεσολαβήσει η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και επικράτησε με 11-5 του Εθνικού στο Παπαστράτειο, στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Γ’ Φάσης του πρωταθλήματος.
Οι «ερυθρόλευκες» που θα κληθούν να δώσουν 8 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα μέχρι τις 21/3, ξεπέρασαν με άνεση το εμπόδιο του Εθνικού και την Πέμπτη (12/3, 21:00) θα συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον ΑΝΟ Γλυφάδας για τη 2η αγωνιστική του Α’ Γύρου της Γ’ Φάσης.
Στο πρώτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-0 με γκολ από τις αδερφές Πλευρίτου (Μαργαρίτα, Βάσω και Ελευθερία) ενώ ο Εθνικός μείωσε στην συνέχεια με γκολ της Χατζηκυριακάκη και πέναλτι της Κούμπρα.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι ερυθρόλευκες παίζοντας πιεστικά στην άμυνα και γρήγορα στην επίθεση κατάφεραν να σκοράρουν με την Ελευθερία Πλευρίτου (κοντρα) και την Μπενέκου από την θέση του φουνταριστού μετά από γρήγορη επίθεση και όμορφο συνδυασμό της Ελευθερίας και Βάσως Πλευρίτου. Ο Εθνικός πέτυχε το τρίτο τέρμα του με γκολ της Κούμπρα στην κόντρα.
Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ της Βάσως Πλευρίτου από την περιφέρεια, στην συνέχεια η Κούμπρα μειώνει για τον Εθνικό με πέναλτι και η Έμερσον με ενα πολύ τυχερό γκολ αφού μετά την πολύ καλή επέμβαση της Διαμαντοπούλου, την μπάλα στο τέρμα έσπρωξε το νερό, μείωσε στο γκολ σε 6-5.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός έπαιξε με περισσότερη προσήλωση στην άμυνα μη επιτρέποντας στον Εθνικό να σημειώσει κάποιο τέρμα, ενώ επιθετικά σημείωσε 3 γκολ με τις Πλευρίτου Βάσω και Ελευθερία και την Μπενέκου.
O προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε στο olympiacossfp.gr :
“Προερχόμαστε από μια μεγάλη διακοπή, με μόνο δυο προπονήσεις και αυτές όχι με όλη την ομάδα. Ήταν ένα κακό παιχνίδι, η ομάδα μου δεν είχε καθόλου ρυθμό, δεν είχαμε υπομονή στην επίθεση, με πολλά λάθη. Στο τελευταίο οκτάλεπτο βρήκαμε ρυθμό και ανεβάσαμε την απόδοση μας. Στα τρία πρώτα οκτάλεπτα δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας.”
Η Ελευθερία Πλευρίτου δήλωσε στο olympiacossfp.gr:
“Επανήλθαμε στην δράση μετά από μια πολύ μεγάλη διακοπή λόγω προετοιμασίας του προ-ολυμπιακού τουρνουά, αλλά αυτό όπως γνωρίζουμε ματαιώθηκε.
Αυτές οι αλλαγές μας έχουν επηρεάσει λίγο στην ψυχολογία και την αυτοσυγκέντρωση μας.
Για εμάς αυτό ήταν ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι για εμάς, έχουμε συνεχόμενες αναμετρήσεις τις επόμενες ημέρες κάτι που πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να βρούμε τον ρυθμό μας”
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.