Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σίφουνας» η Λειψία, παρέσυρε την Τότεναμ και προκρίθηκε στους «8»

«Σίφουνας» η Λειψία, παρέσυρε την Τότεναμ και προκρίθηκε στους «8»

Οι Γερμανοί νίκησαν για δεύτερη φορά την Τότεναμ (3-0) και προκρίθηκαν δια περιπάτου στους «8» του Champions League

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Λειψία τον επαναληπτικό με την Τότεναμ για τη φάση των «16» του Champions League. Η γερμανική ομάδα μετά τη νίκη 1-0 στο Λονδινό, κέρδισε τους Πετεινούς και εντός έδρας με 3-0 και προκρίθηκε δια περιπάτου στους «8».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Μαρσέλ Ζάμπιτσερ, ο οποίος με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (10’, 22’) σφράγισε την πρόκριση της Λειψίας, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φόρσμπεργκ στο 87’. Μια πάρα πολύ εύκολη νίκη για τους παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, που δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αστέρες του Ζοσέ Μουρίνιο, που αρκέστηκαν στον ρόλο του κομπάρσου.

Διπλό «χτύπημα» από τον Ζάμπιτσερ

Η Λειψία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μαρσέλ Ζάμπιτσερ. Η μπάλα στρώθηκε στον μέσο της γερμανικής ομάδας και αυτός με ωραίο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Γιορίς για το 1-0. Ο Γάλλος πορτιέρο των Πετεινών δεν έβαλε σωστά το χέρι του και δεν κατάφερε να αποκρούσει το σουτ του άσου της Λειψίας. Ο ίδιος παίκτης στο 22’ ξαναχτύπησε και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ο Ανχελίνο σέντραρε από αριστερά και ο Ζάμπιτσερ με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση της Λειψίας στα προημιτελικά του Champions League. Η Tότεναμ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και η πρώτη της καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν στο 42’! Ο Λο Σέλσο με ωραία κίνηση απέφυγε τους αντιπάλους του, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Γκουλάστσι έπεσε και έδιωξε, κρατώντας το μηδέν. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Λειψία στο 2-0.

Ανετη, ωραία και στους «8»

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν απολύτως τον ρυθμό και δεν άφηναν την Τότεναμ να απειλήσει την εστία τους. Χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι η μοναδική ευκαιρία που έκανε η Τότεναμ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 74’ με τον Ντέλε Αλι. Ο Λούκας Μόουρα «έσπασε» την μπάλα στον συμπαίκτη του, αυτός πλάσαρε στην κίνηση, αλλά ο Γκουλάστσι μπλόκαρε.

Αυτή μάλιστα που κατάφερε να σκοράρει ήταν η Λειψία. Στο 87’ η άμυνα της Τότεναμ δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Φόρσμπεργκ και αυτός με πλασέ στην κίνηση, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έγραψε το τελικό 3-0.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Χάλτσενμπεργκ, Μουκιέλε (55′ Τάιλερ Άνταμς), Λάιμερ, Σάμπιτσερ (87′ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο, Ενκουκού (59′ Χαϊντάρα), Σικ, Βέρνερ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Οριέ (90+1′ Γουόλκοτ), Αλντερβάιρελντ, Τανγκάνγκα, Σεσενιόν, Λο Σέλσο (80′ Τζέντσον Φερνάντες), Ντάιερ, Γουίνκς, Λαμέλα, Ντέλε Άλι, Λούκας Μόουρα

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024