Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κλειστός ο έκτος όροφος του υπουργείου Οικονομικών

Κοροναϊός : Κλειστός ο έκτος όροφος του υπουργείου Οικονομικών

Απολύμανση για «καθαρά» προληπτικούς λόγους γίνεται στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών.

Απολύμανση για προληπτικούς λόγους γίνεται στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών όπου στεγάζεται και το γραφείο του υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολύμανση γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους, καθώς ο συγκεκριμένος όροφος, στον οποίο πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις με αντικείμενο μεταξύ άλλων και την κατάσταση με τον κοροναϊό, είχε μεγάλη κίνηση, με πολύ κόσμο τις τελευταίες μέρες.

Λόγω της απολύμανσης, η διυπουργική σύσκεψη για το δεύτερο πακέτο μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων θα γίνει σε άλλο όροφο του υπουργείου Οικονομικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Το υπουργείο προχώρησε σήμερα σε έκδοση εγκυκλίου για ενημέρωση του προσωπικού και παροχή οδηγιών σχετικά με τον κοροναϊό (COVID-19), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Στο πλαίσιο της  συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας για την προστασία από τη διάδοση της νόσου, το προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών ενημερώνεται για τα μέτρα πρόληψης και τις
αναγκαίες ενέργειες σε περίπτωση προσβολής από τον ιό, όπως έχουν εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Ταυτόχρονα, καθορίζεται σειρά προληπτικών μέτρων, καθώς και μέτρων για ενδεχόμενη περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στα μέτρα πρόληψης εντάσσονται:

(α) η απολύμανση των κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου με ευθύνη των προϊσταμένων των κεντρικών υπηρεσιών,

(β) o περιορισμός των μετακινήσεων των υπαλλήλων μεταξύ των υπηρεσιών, καθώς και ο περιορισμός των υπηρεσιακών συναντήσεων,

(γ) η τήρηση βιβλίου εισόδου επισκεπτών στην είσοδο των κτιρίων,

(δ) η σύσταση προς τους υπαλλήλους για αποφυγή υπηρεσιακών μετακινήσεων εκτός χώρας, και

(ε) η απαραίτητη ενημέρωση του προσωπικού προς την υπηρεσιακή ιεραρχία σε περίπτωση επίσκεψης ή προγραμματισμού επίσκεψης σε χώρα μεγάλης διάδοσης της νόσου.

«Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών προχωράει, ήδη, προληπτικά στην απολύμανση κτιρίων, όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του.

Τις ίδιες προληπτικές πρωτοβουλίες έχουν λάβει επίσης κι άλλοι φορείς, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΤΑΙΠΕΔ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024