Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πακέτο μέτρων 30 δισ. στερλινών για την προστασία της βρετανικής οικονομίας

Κοροναϊός : Πακέτο μέτρων 30 δισ. στερλινών για την προστασία της βρετανικής οικονομίας

Το πλάνο που παρουσίασε ο Σούνακ έχει ως στόχο «να εμποδίσει τη Βρετανία από το να οδηγηθεί σε κατάσταση χάους όπως η Ιταλία»

Πακέτο οικονομικών μέτρων ύψους 30 δισ. στερλινών προκειμένου η βρετανική οικονομία να παραμείνει ακλόνητη από την επέλαση του κοροναϊού παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βρετανός υπ. Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η επιδημία θα έχει «ισχυρή επίδραση» στην οικονομία της χώρας αλλά επέμεινε ότι η κυβέρνησή του κάνει ότι είναι απαραίτητο για να κρατήσει τη χώρα «υγιή και οικονομικά ασφαλή».

Το πλάνο που παρουσίασε ο Σούνακ έχει ως στόχο «να εμποδίσει τη Βρετανία από το να οδηγηθεί σε κατάσταση χάους όπως η Ιταλία».

Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν, το επίδομα ασθενείας σε όσους τίθενται σε καραντίνα θα ισχύει για όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για τις πρώτες 14 ημέρες της καραντίνας.

Το 50% των επιχειρήσεων δεν θα καταβάλει φόρους για το επόμενο έτος -ως βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα του κοροναϊού- ενώ για όσους ανέργους αναζητούν εργασία δεν θα είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων προκειμέονυ να λαμβάνουν το ειδικό επίδομα.

Σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών το πακέτο των 30 δισ. λιρών θα ενισχύσιε την ανάπτυξη της χώρας κατά 0,5%.

«Θα τα βγάλουμε πέρα μαζί», είπε και πρόσθεσε: «Οι Βρετανοί μπορεί να ανησυχούν, αλλά δεν είναι απογοητευμένοι».

«Ο κοροναϊός είναι η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας … θα είναι σκληρή η πρόκληση αυτή, αλλά είμαι βέβαιος ότι η οικονομια μας θα

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της επίσημης, κρατικής αντίδρασης στο ξέσπασμα της επιδημίας η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά μισό τοις εκατό στο 0,25%.

Meanwhile, in a sign of the increasingly proactive official response to the outbreak the Bank of England this morning slashed its key interest rate by half a per cent to 0.25 per cent.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024