Χρηματιστήριο : Αδύναμη η προσπάθεια αντίδρασης, γύρισε στο «κόκκινο»
Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται και πάλι η χρηματιστηριακή αγορά την Τετάρτη, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων.
Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται και πάλι η χρηματιστηριακή αγορά την Τετάρτη, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:05, διαμορφώνεται στις 597,49 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,90%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 640,17 μονάδες(+1,90%).
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 46,781 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,61%.
Ποιες μετοχές αντέχουν
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνει μόνο η μετοχή της Ελλάκτωρ (+3,11%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-8,24%),της Lamda Development (-8,15%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-7,38%) και της Εθνικής (-6,27%).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+0,82%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-5,30%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-4,66%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 8.486.318 και 4.311.435 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 7,425 εκατ. και Alpha Bank με 4,429 εκατ.
Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 83 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ +19,62% και Ειδησεοφωνική Ελλλάς +9,92%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ίλυδα -19,20% και Frigoglass -17,24%.
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
- Οι Μπέκαμ κάνουν χοντρό ταμείο – Αποκαλύφθηκε η τεράστια περιουσία του Ντέιβιντ και της Βικτόρια
- Ιαπωνία: Φοβάται την έλλειψη νάφθας – Τι είναι και γιατί ανησυχούν οι άνθρωποι;
- ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα
- Τούρκογλου: «Tην τελευταία 8ετία, το τρόπαιο της Euroleague έχει έρθει 4 φορές στην Τουρκία»
- Γουίλεμ Νταφόε: Στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας που πρωταγωνιστεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442