Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονοήμερη η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου λόγω κοροναϊού - Στις 17.30 συζήτηση για τον Έβρο

Μονοήμερη η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου λόγω κοροναϊού – Στις 17.30 συζήτηση για τον Έβρο

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εξετάσει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα σήμερα Τρίτη μεταξύ 17.30 και 19.00 (ώρα Ελλάδος). Η ολομέλεια θα συνεδριάσει μόνο σήμερα Τρίτη, κατόπιν της αλλαγής της ημερήσιας διάταξης που αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Tα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εξετάσει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα σήμερα Τρίτη μεταξύ 17.30 και 19.00 (ώρα Ελλάδος) με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον και την Προεδρία της Κροατίας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚ υπενθυμίζει ότι «από τις αρχές του Μαρτίου, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά Ελλάδας-Τουρκίας δια ξηράς και θαλάσσης, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ερντογάν ότι η χώρα του δε θα τους εμποδίζει πλέον να το πράξουν, όπως έκανε από το 2016 με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από την ΕΕ».

Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν τις συνέπειες της εν λόγω στάσης της Τουρκίας στις σχέσεις της με την ΕΕ, τις ενέργειες της ελληνικής αστυνομίας προς πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και την απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας να μην δεχθεί καμία αίτηση ασύλου για ένα μήνα.

Μονοήμερη η ολομέλεια λόγω COVID-19

H 1η σύνοδος της ολομέλειας του Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα λάβει χώρα μόνο σήμερα Τρίτη, κατόπιν της αλλαγής της ημερήσιας διάταξης που αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19.

Από τις 9.00 μέχρι τις 12.00 (τοπική ώρα) θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για την επιδημία του COVID-19, την τρέχουσα κατάσταση και τη διασφάλιση μιας συντονισμένης ευρωπαϊκής απάντησης στις επιπτώσεις της στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Από τις 15.00 μέχρι τις 18.00 (τοπική ώρα) θα γίνουν δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για τα Συμπεράσματα της έκτακτης Συνόδου της ΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου 2020, η οποία απέτυχε να συμφωνήσει για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την ενιαία απάντηση της ΕΕ.

Σε οικειοθελή καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες επειδή είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, κήρυξε χτες την έναρξη της συνόδου λέγοντας: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συνεχίσει το νομοθετικό έργο αλλά και η δουλειά όσον αφορά τον προϋπολογισμό, ειδικά τις αποφάσεις που αφορούν την καταπολέμηση του COVID-19, τη στήριξη της απασχόλησης και της οικονομίας που πλήττονται ιδιαίτερα αυτές τις ώρες.

Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε και το έργο μας για την Πράσινη Συμφωνία, το μεταναστευτικό και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να μείνουμε στο πόστο μας».

Κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να τιμήσουμε την κοινοβουλευτική μας εντολή και να δείξουμε το δέοντα σεβασμό σε όλους όσοι συνεχίζουν να εκπληρώνουν τα καθημερινά καθήκοντά τους για να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Για τους λόγους αυτούς, η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ συνεδρίασε έκτακτα σήμερα και αποφάσισε να αλλάξει την ημερήσια διάταξη.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024