Κοροναϊός: Στο υπ. Υγείας κατεσχεμένη αιθυλική αλκοόλη για την παρασκευή αντισιπτικών
Στο υπουργείο Υγείας θα διατεθεί ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί ως αντικείμενο λαθρεμπορίας για την παρασκευή αντισηπτικών.
Σε νομοθετική παρέμβαση προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις αντισηπτικών στη χώρα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κοροναϊού.
Ειδικότερα, στο υπουργείο Υγείας θα διατεθεί ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί ως αντικείμενο λαθρεμπορίας για την παρασκευή αντισηπτικών.
Αυτό περιλαμβάνεται στα επείγοντα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κοροναϊου.
Με πράξη του διοικητή της ΑΑΔΕ, θα διατεθεί δωρεάν στο υπουργείο Υγείας για την παρασκευή αντισηπτικών ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας,
Με την ίδια διάταξη ορίζεται ότι οι εργασίες (φασόν) παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη ενισχύθηκε ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού, και το Υπουργείο Οικονομικών είναι στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για την πλήρη υποστήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας.
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και… κατήγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442