Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Τι κατέθεσε για όσους «σπάνε» την καραντίνα ο δήμαρχος Πύργου

Κοροναϊός: Τι κατέθεσε για όσους «σπάνε» την καραντίνα ο δήμαρχος Πύργου

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα, λόγω του κατεπείγοντος, έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων - Η κατάθεση του δημάρχου Πύργου

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Πύργου ότι κυκλοφορούν πολίτες στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές λόγω κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα, λόγω του κατεπείγοντος, έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων.

Ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε στην εισαγγελία το φαινόμενο αυτό, το οποίο τεκμηριώνει με βάση τις καταγγελίες συμπολιτών του και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και από τους διπλανούς δήμους.

«Η Γαστούνη για παράδειγμα έβγαλε δελτίο Τύπου στο οποίο κατήγγειλε και εκείνη το συγκεκριμένο φαινόμενο» ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «τόνισα και την ανυπαρξία κάποια αρχής η οποία να είναι υπεύθυνη για την τήρηση της καραντίνας. Η απομόνωση των κρουσμάτων και των ύποπτων ασθενών είναι ο πιο χαρακτηριστικός κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης».

Ο ίδιος εξήγησε πως «στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία και όχι ο ρατσισμός, καθώς και οι πολίτες να έχουν περισσότερη υπευθυνότητα», προσθέτοντας πως ξέρει «πολύ καλά ως γιατρός πόσο σημαντικό είναι να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα».

Όσον αφορά τον αριθμό των καταγγελιών, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «ακόμη και για 10 – 15 περιπτώσεις, όπως είναι το μέγεθος του Πύργου, ο αριθμός αυτός επιδημιολογικά είναι πολύ σημαντικός με βάση την ευκολία μετάδοσης του ιού».

Τέλος, σημείωσε πως «στα νοσοκομεία δεν υπάρχει στεγανοποίηση των περιστατικών – υπάρχει μια κίνηση των ύποπτων ασθενών».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024