Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Σε απομόνωση κηρύσσει η Ιταλία όλη τη Λομβαρδία και άλλες 12 περιοχές

Κοροναϊός : Σε απομόνωση κηρύσσει η Ιταλία όλη τη Λομβαρδία και άλλες 12 περιοχές

Σε επέκταση της καραντίνας της «κόκκινης ζώνης» της Λομβαρδίας σε νέες περιοχές της περιφέρειας προχωρά η Ιταλία μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από κοροναϊό

Να κηρύξει σε απομόνωση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας, και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση το βράδυ του Σαββάτου μετά τα νέα στοιχεία που δείχνουν ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού και αύξηση των θανάτων.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά, κίνηση για την οποία είχαν προϊδεάσει οι Αρχές από το πρωί.

Ποιες περιοχές μπαίνουν σε καραντίνα

Πέρα από την Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, ‘Αστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ουσιαστικά, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις.

Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα.

Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Σε μία ημέρα 1.145 νέα κρούσματα και 85 θάνατοι

Μόλις σε μία ημέρα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 άτομα. Αύξηση και στον αριθμό των νεκρών που πλέον έφθασαν τους 233, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με χθες κατά 85 άτομα.

Οι ασθενείς που ιάθηκαν ανέρχονται σε 589.

Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα Ιταλοί γιατροί των μονάδων εντατικής θεραπείας σημαίνουν συναγερμό και υπογραμμίζουν ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας είναι οριακή».

«Τα νοσοκομεία της Λομβαρδίας υφίστανται μεγάλη πίεση η οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστροφικές συνέπειες», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν, δε, ότι «δεν κινδυνεύει μόνον η ζωή των ασθενών με τον covid-19, αλλά και όλων όσων απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία για χρόνιες και οξείες παθήσεις» και ζητούν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, στο μεταξύ, έκανε γνωστό ότι σύντομα μέρος των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Λομβαρδίας θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του ιταλικού βορρά.

Επιστρατεύονται συνταξιούχοι γιατροί

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η Ιταλία, ξεκίνησε να επιστρατεύει συνταξιούχους γιατρούς για να ενισχύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με επιπλέον 20.000 προσωπικό και να καταπολεμήσει την επιδημία του κοροναϊου που εξαπλώνεται ραγδαία.

Το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά που υιοθέτησε η κυβέρνηση στη διάρκεια ολονύχτιας σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου που κρίθηκε αναγκαία έπειτα από τη ραγδαία αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων.

Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στην Ιταλία και πρότεινε στην κυβέρνηση να «συνεχίσει να επικεντρώνεται αυστηρά σε μέτρα περιορισμού» του ιού.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η επιστράτευση επιπλέον γιατρών θα βοηθήσει να διπλασιαστεί ο αριθμός του προσωπικού που στελεχώνει τα τμήματα λοιμωδών νόσων και νόσων του αναπνευστικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης η κυβέρνηση πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να αυξήσει τον αριθμό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από 5.000 σε 7.500.

Παράταση της διακοπής λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων

Υπό τις συνθήκες αυτές η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας μέχρι τα τελη Μαρτίου, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024