Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Στους 233 οι νεκροί στην Ιταλία - 1.145 νέα κρούσματα σε μία ημέρα

Κοροναϊός : Στους 233 οι νεκροί στην Ιταλία – 1.145 νέα κρούσματα σε μία ημέρα

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία. Μόλις σε μία ημέρα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 άτομα. Αύξηση και στον αριθμό των νεκρών που πλέον έφθασαν τους 233, ενώ οι ασθενείς που ιάθηκαν ανέρχονται σε 589.

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία. Μόλις σε μία ημέρα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 άτομα. Αύξηση και στον αριθμό των νεκρών που πλέον έφθασαν τους 233, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με χθες κατά 85 άτομα.

Οι ασθενείς που ιάθηκαν ανέρχονται σε 589.

Τα επίσημα στοιχεία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα έφτασαν τα 5.883, με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε και ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι. Ωστόσο δήλωσε ότι είναι καλά και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του.

Παράλληλα, άνδρας της ασφαλείας του γραμματέα της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι φέρεται να είναι θετικός στον ιό. Ο γραμματέας της Λέγκας, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RAI, δήλωσε έτοιμος να υποβληθεί στις εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού.

Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

Παράταση της διακοπής λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων

Υπό τις συνθήκες αυτές η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας μέχρι τα τελη Μαρτίου, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα, εξάλλου, η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να επεκτείνει την καραντίνα της «κόκκινης ζώνης» της Λομβαρδίας σε νέες περιοχές της περιφέρειας.

Επιστρατεύονται συνταξιούχοι γιατροί

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η Ιταλία, ξεκίνησε να επιστρατεύει συνταξιούχους γιατρούς για να ενισχύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με επιπλέον 20.000 προσωπικό και να καταπολεμήσει την επιδημία του κοροναϊου που εξαπλώνεται ραγδαία.

Το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά που υιοθέτησε η κυβέρνηση στη διάρκεια ολονύχτιας σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου που κρίθηκε αναγκαία έπειτα από τη ραγδαία αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων.

Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στην Ιταλία και πρότεινε στην κυβέρνηση να «συνεχίσει να επικεντρώνεται αυστηρά σε μέτρα περιορισμού» του ιού.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η επιστράτευση επιπλέον γιατρών θα βοηθήσει να διπλασιαστεί ο αριθμός του προσωπικού που στελεχώνει τα τμήματα λοιμωδών νόσων και νόσων του αναπνευστικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης η κυβέρνηση πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να αυξήσει τον αριθμό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από 5.000 σε 7.500.

Το Βατικανό επίσης λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα σε σχέση με τον κοροναϊό ώστε να είναι ασφαλείς οι 450 κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοί του.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024