Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοικτό Πανεπιστήμιο για κοροναϊό: Έτοιμο να παράσχει τεχνογνωσία για online διαλέξεις

Ανοικτό Πανεπιστήμιο για κοροναϊό: Έτοιμο να παράσχει τεχνογνωσία για online διαλέξεις

Την τεχνογνωσία του στα θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της χώρας λόγω κορωνοϊού προσφέρει σε κάθε φορέα εκπαίδευσης που θα την χρειαστεί, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 

Την τεχνογνωσία του στα θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της χώρας λόγω κοροναϊού προσφέρει σε κάθε φορέα εκπαίδευσης που θα την χρειαστεί, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Με τους υπουργούς Παιδείας της ΕΕ αλλά και των υπολοίπων χωρών της υφηλίου να συνεδριάζουν τις επόμενες ημέρες για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την αναπλήρωση των ωρών στα μαθήματα εκατοντάδων μαθητών που πιθανώς θα μείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες, τα Ιδρύματα που προσφέρουν «εξ αποστάσεως» υπηρεσίες τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Έτσι, την απόφαση του για άμεση διάθεση  της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στα σχολεία της χώρας, σε συνδυασμό με τη διάθεση του νέου καινοτόμου μοντέλου σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος.

Και συγκεκριμένα, με δεδομένη την ανάγκη που έχει προκύψει τις τελευταίες ήμερες για κάλυψη μαθημάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια ο πρόεδρος  της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ κ. Οδυσσέας Ζωρας, ανακοίνωσε ότι με βάση την «από 6.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19 και το γεγονός ότι η δομή και η λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κύριου φορέα δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της χώρας, δεν επιβάλλει τη δια ζώσης διδασκαλία και τη συνάθροιση μεγάλου αριθμού προσώπων στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην έδρα του Ιδρύματος στην Πάτρα», το Ίδρυμα αποφασίζει:

– Την λειτουργία των υπηρεσιών του Ιδρύματος στην Πάτρα κατά το αναφερόμενο στη β) σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας χρονικό διάστημα των δεκαπέντε ημερών.

– Την προσωρινή αναστολή των προγραμματισμένων δια ζώσης Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων (Ο.Σ.Σ.) σε όλη τη χώρα, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα.

-Την διάθεση της τεχνογνωσίας του Ιδρύματος και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στις δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις πληττόμενε ςπεριοχές της Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και όπου αλλού απαιτηθεί στην Επικράτεια.

– Την διάθεση το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ιδρύματος, σε όλα τα Πανεπιστήμια της Χώρας σε συνδυασμό με τη διάθεση του νέου καινοτόμου μοντέλου σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ώστε οι φοιτητές όλων των ΑΕΙ να είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024