Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιώρας για κοροναϊό: Τα νοσοκομεία χρειάζονται προσωπικό και εξοπλισμό

Σιώρας για κοροναϊό: Τα νοσοκομεία χρειάζονται προσωπικό και εξοπλισμό

«Εδώ πιστεύουμε να υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο ώστε να αξιοποιηθούν τα πάντα, γιατί η στελέχωση είναι πραγματικά πάρα πολύ μικρή», επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Σιώρας.

«Η επιχειρησιακή ετοιμότητα προϋποθέτει και επαρκή στελέχωση και προϋπολογισμό και εξοπλισμό. Και στα τρία είμαστε πίσω και αναδεικνύονται οι ελλείψεις τόσων ετών με τραγικό τρόπο με αφορμή τον κορωνοϊό», σχολίασε ο Ηλίας Σιώρας, Γενικός Γραμματέας ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, σε όλες τις χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα και παλιότερα με τη γρίπη, εμείς οι υγειονομικοί είμαστε πάντα τα πρώτα θύματα. Και από άποψη μόλυνσης από τους ιούς, αλλά και από νεκρούς», συνέχισε.

«Είδαμε το περιστατικό στο Ρίο και πραγματικά έχουμε ανατριχιάσει κυριολεκτικά. Εάν ένας όροφος σε ένα νοσοκομείο νοσηλεύσει συνανθρώπους μας μολυσμένους, καταλαβαίνετε ότι ολόκληρος ο όροφος ή και μεγάλα τμήματα του νοσοκομείου θα απομονωθούν, πολλοί θα τεθούν σε καραντίνα από εμάς, με αποτέλεσμα το λιγοστό προσωπικό να μην μπορεί να αντεπεξέλθει», τόνισε ο κ. Σιώρας.

«Ήδη χώρες, όπως η Ιταλία, επιστράτευσαν και τους συνταξιούχους. Εδώ πιστεύουμε να υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο ώστε να αξιοποιηθούν τα πάντα, γιατί η στελέχωση είναι πραγματικά πάρα πολύ μικρή», επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Σιώρας.

«Μας διαβεβαιώνουν πως υπάρχουν μάσκες και αναλώσιμα, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στη μαζική είσοδο υπόπτων περιστατικών. Εμείς επιμένουμε στο προσωπικό. Οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν τάχιστα. Εάν 100 άτομα από τον “Ευαγγελισμό” μπουν σε καραντίνα, όπως μπήκαν είκοσι συνάδελφοί μας στο Ρίο, πώς θα αναπληρωθεί το κενό αυτών των ανθρώπων όταν συνεχώς έρχονται νέα κρούσματα;», διερωτήθηκε ο κ. Σιώρας.

«Χρειάζεται αμεσότατα προσωπικό και εξοπλισμός. Είναι πρακτικό μέτρο. Καθόλου προπαγανδιστικό. Δεν κινδυνολογούμε, αλλά δεν μπορούμε να κρύβουμε και τα προβλήματα κάτω από το χαλί», κατέληξε ο κ. Σιώρας.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024