Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός «χτύπησε» και τις συναλλαγές - Τι προτείνει ο ΠΟΥ

Ο κοροναϊός «χτύπησε» και τις συναλλαγές – Τι προτείνει ο ΠΟΥ

Να αποφεύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων και να στραφούν στις ανέπαφες συναλλαγές για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού, συμβουλεύει τους καταναλωτές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Να αποφεύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων και να στραφούν στις ανέπαφες συναλλαγές για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού, συμβουλεύει τους καταναλωτές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι συμβουλές του ΠΟΥ έρχονται ενώ η Κίνα και η Κορέα έχουν ήδη ξεκινήσει την απολύμανση χαρτονομισμάτων, καθώς είναι γνωστό ότι αυτά είναι φορείς ιών και βακτηρίων.

Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτη του 2017 για τα χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα στη Νέα Υόρκη εντόπισε 397 διαφορετικά είδη βακτηρίων που «περνούν» από χέρι σε χέρι.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε στην Telegraph: «Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά χέρια και μπορούν να “μαζέψουν” όλα τα είδη βακτηρίων και ιών. Θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους. Όταν είναι δυνατόν, θα ήταν επίσης σκόπιμο να γίνονται ανέπαφες πληρωμές για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024