Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα μετά το ηχηρό μήνυμα στήριξης της ΕΕ - Όργιο προπαγάνδας

Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα μετά το ηχηρό μήνυμα στήριξης της ΕΕ – Όργιο προπαγάνδας

Η τουρκική πλευρά φαίνεται αν ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πως τα σύνορα της Ελλάδας ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά.

Έκδηλη ήταν η δυσαρέσκεια της Τουρκίας τα την επίσκεψη και τα ηχηρά μηνύματα της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Η τουρκική πλευρά φαίνεται αν ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πως τα σύνορα της Ελλάδας ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, που αναμασώντας τα fake news του αρχηγού του, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί “φόνου” προσφύγων από τις ελληνικές δυνάμεις, έγραψε:

“Οποιοσδήποτε λέει πως «στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Ελλάδα γιατί προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης» είναι υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των στρατιωτών και τους φόνους προσφύγων. Τέτοια απάνθρωπη ιδιοτέλεια δεν έχουμε ξαναδεί”.

«υποστήριξη που δίνετε στη βία της Ελλάδας δεν θα λειτουργήσει για σας. Θα ενισχύσετε περαιτέρω τους δεξιούς εξτρεμιστές της Ευρώπης» ανέφερε επίσης.

Συνεχίζει τα fake news η Άγκυρα

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα συνεχίζει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που κάνει στην Ευρώπη σπρώχνοντας μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Ντομινίκ Ράαμπ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε τις ελληνικές Αρχές ότι μοιράζουν όπλα σε αγρότες προκειμένου να πυροβολούν κατά των μεταναστών, χωρίς να δώσει καμία απόδειξη για αυτήν την καταγγελία.

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είχε εκτοξεύσει «πυρά» προς τις ελληνικές αρχές περί επίθεσης με δακρυγόνα προς τους μετανάστες, συνέχισε τα fake news περί τριών νεκρών προσφύγων από ελληνικά πυρά.

«Τι βλέπουμε από τη μία πλευρά; Τρεις μετανάστες πέθαναν. Τους πυροβολούν πισώπλατα, ενώ τρέχουν. Διανέμουν κυνηγετικά όπλα σε όλους τους αγρότες εκεί, έτσι προκειμένου να ρίχνουν τους μετανάστες. Ελπίζω η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να το δει», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Reuters.

Πόλεμος στα social media Τσαβούσογλου – Μαας

«Θα πίστευα ευχαρίστως τα προειδοποιητικά λόγια σου. Αλλά μόνο εάν μιλούσες και στους Έλληνες φίλους σου, οι οποίοι σκοτώνουν χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορά τους», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω Twitter σε ανάρτηση του Γερμανού ομολόγου του Χάικο Μάας στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας προέτρεψε χθες βράδυ την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη εκπληρώνει τις δικές της υποχρεώσεις.
Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μάας επαναλάμβανε την θέση ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο» γεωπολιτικών παιγνιδιών.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024