Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το φουτουριστικό παρελθόν της μόδας στην πασαρέλα του Ρικ Όουενς

Το φουτουριστικό παρελθόν της μόδας στην πασαρέλα του Ρικ Όουενς

Μία μίξη εμφανίσεων της δεκαετίας του 1960 και αυτό που πιθανώς οραματίστηκε ως το μέλλον της μόδας, κυριάρχησε στην νέα συλλογή που παρουσίασε ο Ρικ Όουενς στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Μία μίξη εμφανίσεων της δεκαετίας του 1960 εμπνευσμένων από το διάστημα σε συνδυασμό με την mixtec κληρονομιά του και αυτό που πιθανώς οραματίστηκε ως το μέλλον της μόδας, κυριάρχησε στα σχέδια της συλλογής του αμερικανού σχεδιαστή, Ρικ Όουενς για τη συλλογή Fall/ Winter 2020-2021.

Στην επίδειξη μόδας, στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι ο Ρικ Όουενς οι μπότες ήταν χοντροκομμένες και υπερμεγέθεις στο πνεύμα των υποδημάτων του Ziggy Stardust, γάντια που αποσυναρμολογούνται κατασκευασμένα από PVC και μοτίβα σε δέρμα φιδιού, πλεκτά φορέματα πολύ μακριά.

Το σόου του Ρικ Όουενς ήταν ένα νοσταλγικό ταξίδι, με σταθμούς στην καταγωγή του, από τους αυτόχθονες λαούς της Μεσοαμερικής, στους θεούς της ροκ από τα νεανικά του χρόνια, τον πρώτο σχεδιαστή των Kiss, Λάρι ΛεΓκάσπι και τον τραγουδιστή Γκάρι Νιούμαν, νονό της electronica πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ του 2016 με τίτλο «Android in La La Land».

Ο σχεδιαστής επικοινώνησε με τον Νιούμαν και του ζήτησε αν μπορούσε να κάνει ένα remix για το σάουντρακ της επίδειξης μόδας και εκείνος συμφώνησε.

Στην επίδειξη παρουσίασε, μεταξύ άλλων, πουλόβερ ντραπέ από κασμίρι, βραδινά φορέματα από σατέν, δερμάτινα τζάκετ με εξωγήινους ώμους και αδιάβροχα από ανακυκλώσιμα υλικά. «Έχω δηλητηριάσει περισσότερους ποταμούς με μαύρη βαφή από οποιονδήποτε στο Παρίσι, αλλά τώρα το αναπληρώνω» δήλωσε ο Όουενς για τη στροφή του στην πράσινη μόδα.

«Λατρεύω την ιδέα ότι η ευθύνη είναι πλέον μέρος του λεξιλογίου και των συζητήσεων της μόδας», ανέφερε.

«Για έναν άνθρωπο της ηλικίας μου το να κοιτάζω πίσω σ’ εκείνη την περίοδο, στην εφηβεία μου, είναι μια αίσθηση ολοκλήρωσης», είπε και πρόσθεσε: «Ότι ήμουν σε θέση να μεταφράσω αυτές τις ανασφάλειες και αυτή την αμηχανία και να τις κυριεύσω, αυτό είναι ένα ωραίο πράγμα».

Στο κλείσιμο βάδισαν στην πασαρέλα ανάμεσα σε ομίχλη, ο Usher, η Gwendoline Christie και η σύντροφος του σχεδιαστή, Michele Lamy.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο το fashion show του Ρικ Όουενς έτσι όπως παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι:

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024