Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η κόντρα για το προσφυγικό :  Για χυδαιότητα εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η κόντρα για το προσφυγικό : Για χυδαιότητα εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Τροφοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κόντρα με την κυβέρνηση για το προσφυγικό, εγκαλώντας τη για χυδαιότητα.

Τροφοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κόντρα με την κυβέρνηση για το προσφυγικό, εγκαλώντας τη για χυδαιότητα.

Σε σχόλιο του σχετικά με την απάντηση κυβερνητικών πηγών στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επιπλέον πως η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε «ολέθριο αδιέξοδο».

Νωρίτερα πηγές της κυβέρνησης απάντησαν σε έντονο ύφος στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση για «ανεύθυνους χειρισμούς στο προσφυγικό» με κυβερνητικές πηγές να απαντούν ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να σιωπά».

ΣΥΡΙΖΑ : Χυδαιολογεί η κυβέρνηση

Με νέα ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι:  «Η χυδαιότητα με την οποία επέλεξε, μέσω… διαρροής μάλιστα, να μας απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνει το ολέθριο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εκτός από τους ίδιους, παρασύρουν και την ίδια τη χώρα σε αδιέξοδο.

Αντί να ασχολούνται με το πώς θα απαντήσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα ήταν προτιμότερο να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουν με ποιον τρόπο κατάφερε να διαχειριστεί πολλαπλάσιες προσφυγικές ροές με αποτελεσματικότητα και με σεβασμό στους κανόνες δικαίου.

Με ποιο τρόπο εξασφάλισε την δήλωση ΕΕ – Τουρκίας που μείωσε τις ροές και ανάγκασε τη Τουρκία να δεχθεί επιστροφές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνει την κυβέρνηση ότι «νομίζει ότι όλα είναι επικοινωνία, μεγάλα λόγια και αυταρχισμός στους νησιώτες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος».

Χαρακτηρίζει ως «έξω από κάθε λογική» την «ανευθυνότητα τους να μετατρέψουν τη Χίο και τη Λέσβο, τα ακριτικά νησιά μας, σε πεδία μάχης, τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές και εργαλειοποιεί το προσφυγικό».

Μετά από αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «πάει πολύ, λοιπόν, μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να χυδαιολογεί και από πάνω. Οφείλει να αλλάξει αμέσως ρότα και να αντιληφθεί ότι έχει εθνική ευθύνη να σοβαρευτεί».

Κυβερνητικές πηγές : Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να σιωπά

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για ανεύθυνη στάση στο προσφυγικό.

Την παρότρυνε να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το θέμα, και την καλούσε «να αφήσει τις επικοινωνιακές πομφόλυγες» και να εκπονήσει εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Η εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τη Τουρκία σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης στη περιοχή και απαράδεκτων διεκδικήσεων από τη πλευρά της, πέρα από όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν επιτρέπει άλλους ανεύθυνους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς από την κυβέρνηση», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την κυβέρνηση: να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, να απαιτήσει την άμεση παρέμβαση της ΕΕ και να ομαλοποιήσει την κατάσταση στα νησιά, προχωρώντας άμεσα σε αποσυμφόρησή τους.

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση κυβερνητικών πηγών: «Αντί να κάνει κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά.

Οι Έλληνες μπορούν να αντιληφθούν τι θα συνέβαινε αν διαχειριζόταν αυτή την κρίση ο κ. Τσίπρας, η κα Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Κυρίτσης. Θα έλεγαν σε όλους «περάστε».

»Όλοι θυμούνται άλλωστε τη λυσσαλέα αντίδρασή τους στη δημιουργία του φράχτη στον Έβρο. Σε αντίθεση με την πολιτική ανοικτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι απαιτείται για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024