Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα τουρκικά ΜΜΕ κλείνουν τα «μάτια» στους εκβιασμούς Ερντογάν και μιλούν κατά της Ελλάδας

Τα τουρκικά ΜΜΕ κλείνουν τα «μάτια» στους εκβιασμούς Ερντογάν και μιλούν κατά της Ελλάδας

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Έβρο υπολογίζονται περίπου στα 1.000 άτομα, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις - Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Έκρυθμη παραμένει, από το πρωί της Παρασκευής, η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου, ύστερα από την απόφαση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ανοίξει τις πύλες σε πρόσφυγες και μετανάστες -κυρίως από τη Συρία- προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Έβρο υπολογίζονται περίπου στα 1.000 άτομα, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα απωθήθηκαν από τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Στο γεγονός αυτό εστιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αδιαφορώντας πλήρως για τον ωμό εκβιασμό του προέδρου της γείτονος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για τον «γολγοθά» που καλούνται να περάσουν χιλιάδες πρόσφυγες. Ο Ερντογάν -για ακόμη μια φορά- με «όπλο» ανθρώπινες ψυχές παραβιάζει την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και εκβιάζει τη Δύση προκειμένου να τον στηρίξει στο μέτωπο της Συρίας.

Μάλιστα, η Τουρκία το εκφράζει χωρίς καμιά αιδώ και με τον πιο επίσημο τρόπο.  Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, τόνισε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Άγκυρα «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.

Anadolu: Οι Ελληνες υποδέχονται τους πρόσφυγες με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης

Στο κλίμα αυτό, και επιχειρώντας να τηρήσουν πιστά τη γραμμή του «σουλτάνου», τα τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά έριξε δακρυγόνα σε πρόσφυγες στην συνοριακή πύλη Edirne Pazarkule για να αποτρέψει την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι πρόσφυγες, φοβούμενοι τη βίαιη απώθηση, διέφυγαν στο δάσος. Μερικοί μάλιστα -όπως επισημαίνεται- δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα δάκρυα τους.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024