Σύντομα θα έχουμε νέα όπλα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας του Καποδιστριακού πανεπιστημίου, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Την εκτίμηση του για την πιο δύσκολη φάση στην οποία μπορεί να έρθει η Ελλάδα εξαιτίας του κοροναϊού έδωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας του Καποδιστριακού πανεπιστημίου, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Είναι λογικό ο ιός να μεταδοθεί με την εισαγωγή κι άλλων περιστατικών, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η επιβράδυνση της εξάπλωσης του επιδημικού κύματος που θα φτάσει αργά η γρήγορα και στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Τσακρής.

Ο καθηγητής τόνισε πως σε σχέση με την γρίπη που πεθαίνουν περίπου 500.000 άνθρωποι κάθε χρόνο, η θνητότητα είναι 0,1% οπότε αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο πολύ θα εξαπλωθεί το νέο νόσημα.

Σύντομα θα έχουμε νέα όπλα

Για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ο κ. Τσακρής τόνισε πως η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι πριν από το εμβόλιο θα υπάρξουν κάποια φάρμακα τα οποία βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της κλινικής δοκιμής, ενώ μάλιστα τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

«Πρόκειται για φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες ιογενείς λοιμώξεις όπως στον έμπολα, στο HIV ακόμη και στη γρίπη και πιστεύουμε θα έχουμε σύντομα κάποια όπλα ώστε να αντιμετωπίσουμε τη νέα αυτή λοίμωξη», τόνισε ο κ. Τσακρής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr