Καλεσμένος στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Καλεσμένος στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μίλησε τόσο για θέματα επικαιρότητας, όπως δηλαδή για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που έχει πάρει ο δήμος, όσο και για την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, εξηγώντας μάλιστα πως σκοπεύει ο δήμος να διατηρήσει αυτή την νέα εικόνα μακριά από όσους θελήσουν να την… καταστρέψουν.

Όσον αφορά το θέμα των ημερών, δηλαδή τον κορωνοϊό, ο Κώστας Μπακογιάννης συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε πως αναγκαστικά όλες οι καρναβαλιστικές εκδηλώσεις του δήμου αναμένεται να ακυρωθούν.

Ο δήμος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως ο δήμος είναι έτοιμος να κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό.

«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους διευθυντές των σχολείων και εφόσον χρειαστεί θα μπούμε μέσα και θα κάνουμε απολυμάνσεις. Επίσης έχουμε ήδη μοιράσει αντισηπτικά στους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων.

Η νέα πλατεία Ομονοίας συνδυάζει τη νοσταλγία με την τεχνολογία

Μιλώντας για την ριζική αλλαγή της πλατείας Ομονοίας, η οποία θα παραδοθεί στο κοινό στα μέσα Μαρτίου, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως σκοπός του έργου είναι να συνδυαστεί η νοσταλγία με την… τεχνολογία.

«Αυτό το έργο έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά. Θα σας δώσω μόνο παράδειγμα. Έχει υπολογιστεί πως το σιντριβάνι ρίχνει την θερμοκρασία κατά τρεις βαθμούς Κελσίου περιμετρικά και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αυτή την στιγμή έχουμε πάνω από 20 καινούργια ξενοδοχεία που αναπτύσσονται στην περιοχή της Ομόνοιας. Το στοίχημα για εμάς δεν είναι το πώς θα είναι το σιντριβάνι όταν παραδοθεί αλλά το πώς θα είναι ένα χρόνο μετά», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης αναφέροντας πως υπάρχει ειδικό σχέδιο σε συνεργασία με την αστυνομία με σκοπό την ασφάλεια της πλατείας αλλά και όλης της περιοχής, όπως και σχέδιο για την καθαριότητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ακόμη πως η Ομόνοια έγινε χάρη σε τρεις μεγάλους δωρητές, πράγμα που σημαίνει πως στον δημότη δεν θα κοστίσει ούτε ευρώ.

Όσον αφορά για το συντονιστικό σχέδιο δράσης, ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη στο κέντρο Αθηνών η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση από το 2004, η οποία σιγά σιγά και μέρα με την μέρα αποδίδει.

Το επόμενο έργο

Όσο για το επόμενο έργο που σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως «ετοιμαζόμαστε να ανακοινώσουμε ένα πολύ μεγάλο σχέδιο, το οποίο θα το ανακοινώσουμε τον Μάϊο. Θα είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει αναλυτικά όλα τα έργα, τις παρεμβάσεις, δεσμευμένες πιστώσεις και χρονοδιαγράμματα. Θα έχει να κάνει με αυτό που λέγαμε προεκλογικά, τον μεγάλο περίπατο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr