Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Το Μιλάνο δεν κλείνει» - Το μήνυμα του δημάρχου της πόλης για τον κοροναϊό

«Το Μιλάνο δεν κλείνει» – Το μήνυμα του δημάρχου της πόλης για τον κοροναϊό

Με το hashtag #milanonosiferma (δηλαδή «το Μιλάνο δεν κλείνει»), ο δήμαρχος Μπέπε Σάλα προσπαθεί να δείξει ένα Μιλάνο στο οποίο δεν υπάρχει φόβος από τον κοροναϊό.

Μπορεί το Μιλάνο να είναι το «σημείο μηδέν» του ξεσπάσματος της επιδημίας του κοροναϊού στην Ιταλία, αλλά ο δήμαρχος της πόλης δεν φαίνεται διατεθειμένος να το βάλει κάτω.

H δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της γειτονικής χώρας είναι ένα σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο και αποτελεί τον σύνδεσμο της Ιταλίας με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πανικού, ο δήμαρχος Τζιουσέπε (ή Μπέπε, χαϊδευτικά) Σάλα δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, με τις ομορφιές της πόλης του ιταλικού Βορρά να είναι σε πρώτο φόντο.

Με το hashtag #milanonosiferma (δηλαδή «το Μιλάνο δεν κλείνει»), ο Μπέπε Σάλα προσπαθεί να δείξει ένα Μιλάνο στο οποίο δεν υπάρχει φόβος αλλά «θαύματα, απίστευτοι ρυθμοί και σημαντικά αποτελέσματα κάθε μέρα».

«Γιατί κάθε μέρα δεν φοβόμαστε» καταλήγει το βίντεο, ενώ στο τέλος εμφανίζονται γρήγορα τα ονόματα πολλών ιταλικών πόλεων και τελικά το σλόγκαν «Η Ιταλία δεν κλείνει».

View this post on Instagram

#forzamilano #milanononsiferma

A post shared by Beppe Sala (@beppesala) on

14 νεκροί και 528 κρούσματα στην Ιταλία

Πάντως, παρά τη θαρραλέα στάση του δημάρχου του Μιλάνου, η εξάπλωση του κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία είναι – αν μη τι άλλο – ανησυχητική.

Άλλοι δύο άνθρωποι υπέκυψαν από τον κοροναϊό, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στη χώρα σε 14.

Ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας, ο Άντζελο Μπορέλι, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους πως δεν είχε ακόμη επιβεβαιωθεί πως ο κοροναϊός ευθύνεται για τους δύο θανάτους. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 528, από τα περίπου 420 που είχαν ανακοινωθεί χθες, Τετάρτη, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε πρόκειται να εγκρίνει νέα οικονομικά μέτρα προς στήριξη των επιχειρηματιών και όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων που επλήγησαν από τον ιό.

«Λάβαμε έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι αίσθημα ευθύνης και εθνική ενότητα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στην ιταλική Γερουσία.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορέσει να κάνει χρήση όλης της δυνατής ευελιξίας, ώστε να αντιμετωπίσει τη μείωση της ανάπτυξης που αναμένεται να προκαλέσει η κατάσταση συναγερμού για τον κοροναϊό.

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή «εκτάκτου ανάγκης».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024