Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουλουπάκη : Παρανομεί όποιος γνωστοποιεί απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση Novartis

Τουλουπάκη : Παρανομεί όποιος γνωστοποιεί απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση Novartis

Η Ελένη Τουλουπάκη αρνήθηκε και πάλι να στείλει τα απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση Novartis στη Βουλή.

To καυτό θέμα των εγγράφων του FBI για την υπόθεση της Νοvartis εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των αιτημάτων της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής , που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μετά την τελευταία απάντηση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ότι δεν μπορεί να διαβιβάσει τα απόρρητα έγγραφα, επικαλούμενη τόσο την προστασία των μαρτύρων, όσο και τις υποχρεώσεις τη χώρας που απορρέουν από τη δικαστική συνδρομή με τις Η.Π.Α, η Βουλή επανήλθε αιτούμενη τα επίμαχα στοιχεία παραθέτοντας και τους αριθμούς πρωτοκόλλου που τα συνοδεύουν.

«Πώς είναι όμως δυνατόν να έχει λάβει γνώση η Βουλή των αριθμών πρωτοκόλλου και τις ημερομηνίες των κρίσιμων αυτών εγγράφων, όταν αυτά βρίσκονται μόνο στη διάθεση της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς καλύπτονται από απόλυτη μυστικότητα;». Το ερώτημα αυτό έθεταν χθες δικαστικές πηγές, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη ενημέρωσε και πάλι τη Βουλή ότι δεσμεύεται από το απόρρητο και δεν μπορεί να διαβιβάσει στην αρμόδια Επιτροπή τα αιτούμενα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι την απάντησή της αυτή την κοινοποίησε τόσο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οποίος έχει στην κατοχή του τα έγγραφα ή κάνει χρήση αυτών διαπράττει ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει ακόμα ότι είναι υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024