Η Ελένη Τουλουπάκη αρνήθηκε και πάλι να στείλει τα απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση Novartis στη Βουλή.

To καυτό θέμα των εγγράφων του FBI για την υπόθεση της Νοvartis εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των αιτημάτων της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής , που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μετά την τελευταία απάντηση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ότι δεν μπορεί να διαβιβάσει τα απόρρητα έγγραφα, επικαλούμενη τόσο την προστασία των μαρτύρων, όσο και τις υποχρεώσεις τη χώρας που απορρέουν από τη δικαστική συνδρομή με τις Η.Π.Α, η Βουλή επανήλθε αιτούμενη τα επίμαχα στοιχεία παραθέτοντας και τους αριθμούς πρωτοκόλλου που τα συνοδεύουν.

«Πώς είναι όμως δυνατόν να έχει λάβει γνώση η Βουλή των αριθμών πρωτοκόλλου και τις ημερομηνίες των κρίσιμων αυτών εγγράφων, όταν αυτά βρίσκονται μόνο στη διάθεση της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς καλύπτονται από απόλυτη μυστικότητα;». Το ερώτημα αυτό έθεταν χθες δικαστικές πηγές, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη ενημέρωσε και πάλι τη Βουλή ότι δεσμεύεται από το απόρρητο και δεν μπορεί να διαβιβάσει στην αρμόδια Επιτροπή τα αιτούμενα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι την απάντησή της αυτή την κοινοποίησε τόσο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οποίος έχει στην κατοχή του τα έγγραφα ή κάνει χρήση αυτών διαπράττει ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει ακόμα ότι είναι υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr