Τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Βρούτση ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «βελτιώνει» το νόμο Κατρούγκαλου προκειμένου να παραδοθεί στους ιδιώτες η κοινωνική ασφάλιση

Τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Βρούτση ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στους ιδιώτες τα αποθεματικά των ταμείων

Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στη βουλή σημείωσε ότι σημερινός στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι να εφαρμόσει και όχι να καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, να τον βελτιώσει καλύπτοντας νομικά κενά προκειμένου να παραδοθούν τα αποθεματικά των ταμείων στους ιδιώτες.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατήγγειλε ότι τόσο διεθνείς οργανισμοί (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ κ.α.) όσο και εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ κ.α.) είχαν υπογραμμίσει την τεράστια, όπως σημείωναν, συμβολή του νόμου Κατρούγκαλου στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

Ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας περιέγραψε τη σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως «τελειωτικό χτύπημα», σημειώνοντας ότι στο νέο ασφαλιστικό θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν, γεγονός που εξηγεί και το ότι έχουν πυκνώσει τελευταία οι παρεμβάσεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr