Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα ΜΑΤ στα νησιά

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα ΜΑΤ στα νησιά

Άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης- αντιπολίτευσης προκάλεσε η «απόβαση» των ΜΑΤ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, και τα κρούσματα «αστυνομικής αυθαιρεσίας».

Τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η «απόβαση» των ΜΑΤ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, και τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως καταγγέλθηκε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μετάτρεψε τη χώρα σε Φαρ Ουέστ και πυροδότησε μια άγρια κόντρα, με τον υπουργό επικρατείας να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία στο προσφυγικό καλώντας τη να καταδικάσει τις «ακρότητες κατά αστυνομικών».

Τσίπρας : Μετατρέψατε τη χώρα σε Φαρ Ουέστ

«Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ, οργανώσατε απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά και γινόμαστε μάρτυρες πολεμικής έντασης και ανεξέλεγκτης βίας» είπε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη.

Ζητώντας την παραίτηση Χρυσοχοΐδη, συνέδεσε την κατάσταση με τις συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών στα νησιά με την τουρκική προκλητικότητα που εντείνεται, την ώρα που έπρεπε να υπάρχει εθνική ομοψυχία, και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει τα ΜΑΤ και να πάρει πίσω την ΠΝΠ για την επίταξη καλώντας τον να αλλάξει τακτική.

«Γινόμαστε μάρτυρες βίας πολεμικής έντασης. Ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης. Ποιος έχει την ευθύνη γι αυτήν την εικόνα, του εμφύλιου διχασμού. Ποιος έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να σπάνε τα αυτοκίνητα των πολιτών, ποιος έδωσε εντολή να υβρίζουν τους κατοίκους που διαμαρτύρονται και να τους λένε τουρκόσπορους.

Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για αυτά που γίνονται, έστω ένας από εσάς, είτε η πολιτική είτε η φυσική ηγεσία την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα ; Νομίζετε ότι με την βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε προβλήματα ;», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

Γεραπετρίτης : Πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική υποκρισία χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει τις ακρότητες και τις βιαιότητες κατά αστυνομικών και να τοποθετηθεί για το ποια είναι η πρόταση της για τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Δεν άκουσα μία λέξη συμπαράστασης για τους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας που υπέστησαν βίαιη και άνανδρη βεβήλωση τις τελευταίες ημέρες, ενώ δεν άκουσα λέξη για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

«Ήταν διαμαρτυρία η άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικών; Οι σφαίρες μολότωφ; το γεγονός ο,τι εμποδίστηκε ασθενοφόρο με τραυματίες να πάει στο κέντρο υγείας αυτό είναι δημοκρατία;» αναρωτήθηκε ο κ Γεραπετρίτης. «Άκουσα όμως ότι είχαμε υπερβάλλουσα βία αστυνομίας επειδή έσπασαν τζάμια» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και διαβεβαίωσε: «Δηλώνω ότι τυχόν περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με υπερβολική χρήση βίας θα ελεγχθούν».

Προειδοποίησε ωστόσο ότι «όσοι ευθύνονται για τα ζητήματα που είδαμε χθες, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη μέχρι τέλους». Για περιπτώσεις που ασκήθηκε βία από αστυνομικές δυνάμεις ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι θα ελεγχθούν απολύτως και θα αποδοθούν ευθύνες για όσα είδαμε χθες.

«Δεν αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ-Ολοκληρώθηκε το έργο τους»

«Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε όλη τη βία, η οποία όμως προωθήθηκε από της κινήσεις της κυβέρνησης, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλ. Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τα όσα είπε  ο υπουργός Επικρατείας. Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να βαθμολογήσει την κυβέρνηση για τον ανθρωπισμό της, που «έβγαλε τον ΑΜΚΑ από τα παιδάκια» και που τάσσεται υπέρ των κλειστών κέντρων «για να μην υπάρχουν ιώσεις».

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι τα σώματα ασφαλείας δεν αποσύρθηκαν. Ολοκληρώθηκε το έργο τους. Ενίσχυσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, που έκαναν τις πρώτες ισοπεδώσεις ώστε να έρθει ο ανάδοχος για το έργο. Όσο για το κομμάτι της βαθμολογίας, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δέχεται τη βαθμολογία του ΣΥΡΙΖΑ, «δέχομαι και αυτή που μας βάζει ο ελληνικός λαός».

ΚΚΕ: Υπόλογη η κυβέρνηση για «τις νέες αθλιότητες των ΜΑΤ»

«Τις νέες αθλιότητες των δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ, που λίγο πριν από την αναγκαστική απόσυρσή τους από Χίο, μετά τον ξεσηκωμό των νησιωτών, συνέχιζαν να συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής, ξυλοκοπώντας άγρια νησιώτες, ρίχνοντας χημικά, σπάζοντας αυτοκίνητα στο λιμάνι του νησιού», καταγγέλει το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει σχόλιο του κόμματος «η κυβέρνηση είναι πολλαπλά υπόλογη για τη νέα βάναυση και προκλητική συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ, στους οποίους πρέπει να αποδοθούν άμεσα ευθύνες γιατί – εκτός των άλλων – σήμερα, δια στόματος του πρωθυπουργού, προσπάθησε να δικαιολογήσει την καταστολή σε βάρος των νησιωτών».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024