Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας : Ζήτησε παραίτηση Χρυσοχοΐδη και κατήγγειλε Μητσοτάκη για εθνικό διχασμό

Τσίπρας : Ζήτησε παραίτηση Χρυσοχοΐδη και κατήγγειλε Μητσοτάκη για εθνικό διχασμό

Σκληρά λόγια κατά των κ.κ. Μητσοτάκη, Χρυσοχοϊδή, Κουμουτσάκου και Μηταράκη χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντάς τους ως εθνικά επικίνδυνους, ενώ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πριν «θρηνήσουμε θύματα»

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη βουλή.

«Πού είναι ο κ. Χρυσοχοίδης να μας μιλήσει για τη τάξη και την ασφάλεια και για το υψηλό φρόνημα των αστυνομικών; Που όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ τους έλεγε τώρα δε θα ντρέπεστε και θα έχετε το κεφάλι ψηλά; Που είναι να απολογηθεί για αυτή την άθλια εικόνα του ξυλοδαρμού αστυνομικών από πολίτες μέσα στα δωμάτιά τους;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας εμμένοντας στο θέμα της παραίτησης «πριν θρηνήσουμε θύματα».

Γενικευμένη ανασφάλεια

Θα αναλάβει κανείς σας την ευθύνη για αυτές τις εικόνες; Θα έχει κανείς την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του; Ο κ. Χρυσοχοίδης που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτή τη γενικευμένη εικόνα ανασφάλειας θα έχει την ευθιξία να υποβάλει τη παραίτησή του ή όχι;» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «αν ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη για όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες και να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει θα επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι «με την αλαζονεία, την ανικανότητα και την ανευθυνότητά του έχει προκαλέσει εθνικό διχασμό. Μετατρέπει τα νησιά σε εικόνα εμφύλιας σύρραξης ενώ θα έπρεπε να υπάρχει εθνική ομοψυχία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Οδηγείτε τα νησιά στο χάος. Αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο».

Απόβαση

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις επιτάξεις στα νησί.

«Αν το κάνει ο πρωθυπουργός, εμείς θα κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε τη συγκρότηση ενός ενιαίου σχεδίου αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης» είπε ο κ. Τσίπρας. Συμπλήρωσε δε ότι σε αυτή την περίπτωση για λόγους κοινωνικής και εθνικής συνοχής ο ΣΥΡΙΖΑ «θα βάλει πλάτη».

«Οργανώσατε προχθές απόβαση των ΜΑΤ, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Και γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών σκηνών βίας και πολεμικών συγκρούσεων. Ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης βίας. Είστε με τα καλά σας; Τι ακριβώς κάνετε; Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την εικόνα του εμφύλιου διχασμού; Ποιος έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να σπάνε τα αυτοκίνητα των πολιτών που διαμαρτύρονται; Ποιος έδωσε εντολή να τους φωνάζουν Τουρκόσπορους; Νομίζετε ότι με την βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε προβλήματα; Η μήπως νομίζετε ότι στην εποχή του διαδικτύου και της ταχύτητας της επικοινωνίας εσείς θα κρύψετε αυτές τις εικόνες της ντροπής;» ήταν οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε τόσο στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου όσο και στον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής.

«Τα βάζετε τώρα με τον περιφερειάρχη. Μα μέχρι προχθές εσείς δε πανηγυρίζατε για την εκλογή του; Εσείς δε λέγατε ότι βάφτηκε ο χάρτης μπλε; Δεν λέγατε ότι κερδίσατε 12 στις 13 περιφέρειες, όλες με την εξαίρεση της Κρήτης; Ο Μητσοτάκης δεν τα έλεγε αυτά;»

Εμφύλια σύρραξη

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στους αρμόδιους υπουργούς.

«Που είναι τώρα ο κύριος Μηταράκης και ο κύριος Κουμουτσάκος; Φλέγεται η Λέσβος και η Χίος. Πού είναι; Πού κρύβονται; Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει τα όρια, εσείς τι κάνετε; Εσείς οδηγείτε τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου στο χάος. Αυτό δεν είναι απλά ανικανότητα. Δεν είναι απλά ανοησία. Είναι ανευθυνότητα. Εθνική ανευθυνότητα».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως «τη βασική ευθύνη για αυτό το μπάχαλο δεν την έχουν οι υπουργοί αλλά την έχει ένας και μόνον ένας. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Ο οποίος με την αλαζονεία και την ανικανότητά του να διαχειριστεί το προσφυγικό έχει διχάσει τον Ελληνικό λαό. Με την αλαζονεία, την ανικανότητά και την ανευθυνότητα. Πώς να κρυφτεί άλλωστε αυτό; Την ώρα που έπρεπε να πρυτανεύει εθνική ομοψυχία απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα εσείς μετατρέπετε τα νησιά μας σε πεδία εμφύλιας σύρραξης. Η ευθύνη λοιπόν ανήκει εξολοκλήρου στον Πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη. Και οφείλει να έρθει στη Βουλή και να την αναλάβει».

Ντροπή

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να φύγουν όλα τα Ματ από τα νησιά και να ακυρωθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Σας καλώ λοιπόν, για ακόμη μια φορά. Να πάρετε πίσω την ΠΝΠ της επίταξης. Να απομακρύνετε άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά. Να ανακαλέσετε το σχεδιασμό δημιουργίας φυλακών για πρόσφυγες στα νησιά, δίπλα στις ήδη υπεράριθμες δομές. Και τη ρατσιστική αθλιότητα, που ξεστόμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι δήθεν το κάνετε για να προστατεύεστε τους κατοίκους από τον κορωνοϊό. Είναι η απόλυτη ντροπή της Ευρώπης αυτή η δήλωση.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024