Οι καταναλωτές περιγράφουν στο MEGA τις εικόνες που αντίκρισαν στα σουπερμάρκετ, μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων του Κοροναϊού.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα σούπερ μάρκετ τις τελευταίες ημέρες, με τον Κοροναϊό να έχει ενεργοποιήσει αντιδράσεις πανικού σε πληθώρα πολιτών.

Οι καταναλωτές περιγράφουν στο MEGA τις εικόνες που αντίκρισαν στα σουπερμάρκετ, μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ

Μακαρόνια, ρύζια και όσπρια έγιναν ανάρπαστα.

Για πολλοστή φορά υπάλληλος σε σουπερμάρκετ γεμίζει από την αποθήκη το ράφι με τα αλεύρια. Ίδια εικόνα και στο τμήμα με τα ζυμαρικά.

Τα ράφια αδειάζουν και ανεφοδιάζονται συνέχεια. Οι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Τα αντισηπτικά, μετά τα φαρμακεία, εξαντλήθηκαν και στο σουπερμάρκετ.

Ενδεικτική φωτογραφία δείχνει καταναλωτή να έχει αγοράσει έξι μπουκάλια των 500ml αντισηπτικό και τέσσερις συσκευασίας μωρομάντηλα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι κούτες με τα αλεύρια έχουν αδειάσει. Ελλείψεις παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές.

Η κίνηση και η ζήτηση σε προϊόντα μακράς διάρκειας, σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε μεγάλες πόλεις, φτάνει ακόμη και το 60 με 80%.

Εκπρόσωποι μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ τονίζουν ότι υπάρχουν αποθέματα και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν άδεια τα ράφια, προκειμένου να καθησυχάσουν τον κόσμο.

Και οι άλλες οικονομικές επιπτώσεις

Την ίδια ώρα, η αναταραχή στις ανά τον κόσμο χρηματαγορές συνεχίζεται, με τα χρηματιστήρια να «βουλιάζουν» για μία ακόμη ημέρα.

Παράλληλα, μεγάλες είναι οι οικονομικές επιπτώσεις της ακύρωσης των καρναβαλιών, για τις πόλεις που φιλοξενούν παραδοσιακά τις σχετικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, η Πάτρα αναμένεται να χάσει περίπου 16 εκατ. ευρώ, ενώ η Ξάνθη περί το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών βγήκε ανακοίνωση την Πέμπτη (27/02), σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει υποστήριξη των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας στις περιοχές αυτές όπου αναβάλλονται τα καρναβάλια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr