ΠΟΕΔΗΝ για κοροναϊό – Ζητά προσλήψεις 2.000 γιατρών και νοσηλευτών
Θα πρέπει να βελτιωθεί η ετοιμότητα του συστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις 2000 νοσηλευτών, γιατρών, παραϊατρικού προσωπικού, πληρωμάτων ασθενοφόρου, μόνιμων ή με σύμβαση δύο ετών
Το υγειονομικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ψυχραιμία την κατάσταση μετά τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ, στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Μακεδονίας, παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ακόμη ότι στο ΑΧΕΠΑ τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας, αλλά παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέτρα προστασίας. «Οι ελλείψεις προσωπικού εξάλλου επιβεβαιώθηκαν από το ίδιο το υπουργείο Υγείας, καθότι με το πρώτο κρούσμα ανακλήθηκαν οι άδειες του προσωπικού.
Θα πρέπει να βελτιωθεί η ετοιμότητα του συστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις 2000 νοσηλευτών, γιατρών, παραϊατρικού προσωπικού, πληρωμάτων ασθενοφόρου, μόνιμων ή με σύμβαση δύο ετών.
Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν μέσα ατομικής προστασίας και οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία και οι ασθενείς να φοράνε μάσκες όταν πρέπει, καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση προσωπικού νοσοκομείων και πολιτών για το επιχειρησιακό σχέδιο που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
- Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έκλεισε την πόρτα της 10άδας στην Ελλάδα
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0, vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442