Καθηγητής μικροβιολογίας στο MEGA: Ιδιαίτερα μεγάλη η μεταδοτικότητα του κοροναϊού
Μιλώντας για τον ιό, o καθηγητής μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής, υπογράμμισε πως «έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και σε αυτή τη φάση όλοι μπορεί να μολυνθούν».
Για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον κοροναϊό, ο οποίος χθες εμφανίστηκε και στη χώρα μας μίλησε μέσα από την εκπομπή «MEGA Mag» o καθηγητής μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής.
«Χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση. Να παρακολουθούμε εξελίξεις να ακολουθούμε τις οδηγίες και να μην πανικοβαλλόμαστε, γιατί θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα» είπε αρχικά ο κ. Τσακρής.
«Ερευνούμε το πρώτο περιστατικό να δούμε αν υπάρχουν και άλλοι πιθανοί φορείς» είπε αναφορικά με το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας.
Μιλώντας για τον ιό, υπογράμμισε πως «έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και σε αυτή τη φάση όλοι μπορεί να μολυνθούν».
Επιπλέον, πρόσθεσε πως «από τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε ηλικιακή δεκαετία που περνάει ανεβαίνει η θνησιμότητα»
Τέλος, κατέστησε σαφές πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα, ωστόσο συνέστησε ξανά ψυχραιμία και όχι πανικό.
- Καιρός: Ο Ωμέγα Εμποδιστής φέρνει καιρική ηρεμία – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Ποιος διαιτητής ορίστηκε από την UEFA για το Καϊράτ – Ολυμπιακός
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά

