Σημαντική υπόθεση διαφθοράς απασχολεί – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» –  τις τελευταίες ημέρες την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και τις δικαστικές αρχές, στη συνέχεια της υπόθεσης δολοφονίας 50χρονου επιχειρηματία στις αρχές Νοεμβρίου 2019.

Ηδη έχουν υπάρξει, με απόλυτη διακριτικότητα, μεταθέσεις δύο υπευθύνων αστυνομικών σε υπηρεσία που σχετίζεται με φρουρήσεις κτιρίων ή σε αδρανείς θέσεις.

Επιπλέον για την υπόθεση, η οποία χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα σοβαρή  κι ευαίσθητη» έχουν ενημερωθεί δικαστικοί λειτουργοί, επιτελείς της Κατεχάκη και πολιτικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους αξιωματικούς αυτούς έχουν υπάρξει αναφορές και καταγραφές ότι «πωλούσαν προστασία σε οίκους ανοχής, λέσχες κλπ,  σε περιοχές της Αττικής». Καθώς κι ότι  εμφανίζονταν ως «διάδοχοι» του δολοφονηθέντα επιχειρηματία στο Χαϊδάρι, για τον οποίον υπήρξαν παλαιότερες καταγγελίες, αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις ότι είχε τον ρόλο συνδετικού «κρίκου»  μεταξύ ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων και κυκλωμάτων σωματεμπορίας , με σημαντικά στελέχη της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα για τον έναν εξ αυτών των αξιωματικών φέρεται να υπάρχει σε εξέλιξη  κι άλλη αστυνομική έρευνα για προγενέστερη συμμετοχή του σε ροζ κύκλωμα – το οποίο δρούσε στο κέντρο της Αθήνας – κι  ένα από τα θύματα ήταν ανήλικη.

Ακόμη έχει εξετασθεί αν συμμετοχή στο εν  λόγω σύστημα «εισπράξεων» από καταστηματάρχες της Αθήνας έχει κι επιχειρηματίας ο οποίος έχει ελεγχθεί για τυχόν συμμετοχή στο κύκλωμα νόθευσης αλκοολούχων ποτών που έχει απασχολήσει και την Οικονομική Αστυνομία.

Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια «κρίσιμη υπόθεση που πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως, προκειμένου να περιορισθούν πυρήνες διαφθοράς σε  στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που  υπάρχουν την τελευταία 20ετία». Από την άλλη πλευρά οι αξιωματικοί αναφέρονται σε άστοχες καταγγελίες σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες από την Ασφάλεια Αττικής κι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία που πυροβολήθηκε μέσα στο τζιπ του από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, μετά τη δολοφονία, οι δράστες  διέφυγαν προς την πλευρά του Πειραιά.

Η έρευνα εστιάζεται και στους δύο αστυνομικούς που εμφανίζονταν  συνοδοί του δολοφονηθέντος επιχειρηματία,  αλλά και των διασυνδέσεων του θύματος, με ενστόλους.

Ερώτημα είναι ποιος εξαφάνισε, από το σημείο της εγκληματικής επίθεσης τα κινητά του θύματος, τα οποία  θα μπορούσαν να υποβοηθήσουν τις σχετικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με νεώτερες ενδείξεις ίσως αυτό υπήρξε από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος  του επιχειρηματία.

Πηγή : tovima.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr