Νέες φωτογραφίες που ανέβηκαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου δείχνουν καθαρά τον ειδικό φρούρο να απειλεί φοιτητές με το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Νέες φωτογραφίες που ανέβηκαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου δείχνουν καθαρά τον ειδικό φρούρο να απειλεί φοιτητές με το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Όπως υποστηρίζουν αντιεξουσιαστές ο νεαρός μπήκε στο ίδρυμα στην προσπάθεια του να συλλάβει μικροπωλητή.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομίας αναφέρει ότι ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πήγε στην ΑΣΟΕΕ για «να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.  Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.   Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

Την είσοδο του ένοπλου αστυνομικού μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταδικάζει το Ίδρυμα, κάνοντας λόγο για συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο «θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες», σημειώνοντας ότι «η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας».

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει το ακροδεξιό ακροατήριο της με νόμο και τάξη πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις, Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα «νόμος και τάξη» για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού».

Ντούμας: Μπορεί να ήταν νεκρός αν δεν έβγαζε το όπλο του

«Πρόκειται για ένα παραμύθι χωρίς όνομα, χωρίς δράκο» ανέφερε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας και συνέχισε καλύπτοντας απόλυτα τον συνάδελφό του: «Το όπλο ήταν αυτό που του έσωσε τη ζωή. Τον είχαν μαυρίσει στο ξύλο έξω από τον προαύλιο χώρο και τον έσυραν μέσα. Τον χτυπούσαν 30 άτομα».

Σύμφωνα με τον κ. Ντούμα, ο νεαρός είχε την «ατυχία να φέρει μαζί του το λευκό κράνος, εξάρτημα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ» και αυτό τον πρόδωσε.

Όσον αφορά στο νόμο και τις περιπτώσεις που ένας αστυνομικός έχει το δικαίωμα να απειλεί με το όπλο του, ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών δήλωσε ότι «μπορεί να προβάλει το όπλο του εκφοβιστικά όταν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα. Αν δεν το έκανε τώρα μπορεί να ήταν μακαρίτης».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr