«Το θεμελιώδες ερώτημα είναι αν σε ένα κράτος δικαίου, μέσω του χαρακτηρισμού ενός μάρτυρα ως «προστατευόμενου», ένας εισαγγελικός λειτουργός, και όσοι συνήργησαν με αυτόν, μπορεί, και μάλιστα στο διηνεκές, να παρεμποδίζει την ποινική διερεύνηση τυχόν κατάχρησης εξουσίας»

«Οι δυο μάρτυρες έχουν χαρακτηριστεί – θα δούμε αν αυτό έχει γίνει νομίμως – «προστατευόμενοι» στο πλαίσιο και για τις ανάγκες μιας άλλης ποινικής υπόθεσης, μιας άλλης προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τη λεγόμενη υπόθεση Novartis, από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

(…) Είναι προφανές ότι οι δικονομικοί χειρισμοί της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis δεν μπορούν ούτε να προδικάσουν, ούτε να παρεμποδίσουν τους δικονομικούς χειρισμούς ενός άλλου, ανώτατου και ειδικού, εισαγγελικού οργάνου όπως είναι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή, που διερευνά πρωτίστως αν έχουν τελεσθεί τα εγκλήματα κατάχρησης εξουσίας από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και τυχόν συνεργούς της.

(…) Το θεμελιώδες ερώτημα είναι αν σε ένα κράτος δικαίου, μέσω του χαρακτηρισμού ενός μάρτυρα ως «προστατευόμενου», ένας εισαγγελικός λειτουργός, και όσοι συνήργησαν με αυτόν, μπορεί, και μάλιστα στο διηνεκές, να παρεμποδίζει την ποινική διερεύνηση τυχόν κατάχρησης εξουσίας. Προφανώς όχι.

Διαβάστε ολόκληρη την ανοικτή επιστολή που απέστειλε ο πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Προανακριτική στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr