Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοικτή επιστολή Βενιζέλου μέσω των «ΝΕΩΝ» προς Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και Προανακριτική

Ανοικτή επιστολή Βενιζέλου μέσω των «ΝΕΩΝ» προς Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και Προανακριτική

«Το θεμελιώδες ερώτημα είναι αν σε ένα κράτος δικαίου, μέσω του χαρακτηρισμού ενός μάρτυρα ως «προστατευόμενου», ένας εισαγγελικός λειτουργός, και όσοι συνήργησαν με αυτόν, μπορεί, και μάλιστα στο διηνεκές, να παρεμποδίζει την ποινική διερεύνηση τυχόν κατάχρησης εξουσίας»

«Οι δυο μάρτυρες έχουν χαρακτηριστεί – θα δούμε αν αυτό έχει γίνει νομίμως – «προστατευόμενοι» στο πλαίσιο και για τις ανάγκες μιας άλλης ποινικής υπόθεσης, μιας άλλης προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τη λεγόμενη υπόθεση Novartis, από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

(…) Είναι προφανές ότι οι δικονομικοί χειρισμοί της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis δεν μπορούν ούτε να προδικάσουν, ούτε να παρεμποδίσουν τους δικονομικούς χειρισμούς ενός άλλου, ανώτατου και ειδικού, εισαγγελικού οργάνου όπως είναι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή, που διερευνά πρωτίστως αν έχουν τελεσθεί τα εγκλήματα κατάχρησης εξουσίας από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και τυχόν συνεργούς της.

(…) Το θεμελιώδες ερώτημα είναι αν σε ένα κράτος δικαίου, μέσω του χαρακτηρισμού ενός μάρτυρα ως «προστατευόμενου», ένας εισαγγελικός λειτουργός, και όσοι συνήργησαν με αυτόν, μπορεί, και μάλιστα στο διηνεκές, να παρεμποδίζει την ποινική διερεύνηση τυχόν κατάχρησης εξουσίας. Προφανώς όχι.

Διαβάστε ολόκληρη την ανοικτή επιστολή που απέστειλε ο πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Προανακριτική στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024