Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό: Διμοιρίες των ΜΑΤ και αύρα της ΕΛ.ΑΣ φτάνουν σε Λέσβο και Χίο

Προσφυγικό: Διμοιρίες των ΜΑΤ και αύρα της ΕΛ.ΑΣ φτάνουν σε Λέσβο και Χίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φέρεται να μεταφέρονται ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω των έργων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας.

Δυνάμεις των ΜΑΤ από την Αττική ταξιδεύουν για Λέσβο και Χίο, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για νέες κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών, κόντρα στις σφοδρές αντιδράσεις των νησιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φέρεται να μεταφέρονται ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω των έργων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «stonisi.gr», η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολή για την ανάπτυξη συνολικά 14 διμοιριών σε Χίο και Μυτιλήνη.

Μάλιστα, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής, το οποίο απέπλευσε το μεσημέρι από το λιμάνι του Λαυρίου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τη μεταφορά ειδικά αυτοκινούμενων οχημάτων, όπως αύρα ρίψης νερού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα έρθουν να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες διμοιρίες, οι οποίες βρίσκονται και επιχειρούν στα δύο νησιά.

Με βάση τα σχέδια της ΕΛΑΣ, στόχος είναι η 24ώρη προστασία των χώρων, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα.

Σε αναβρασμό οι νησιώτες

Για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Λέσβου και την αγανάκτηση των κατοίκων μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει τα σχέδιά της αναφορικά με τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε περιοχές του νησιού, μίλησε στην κάμερα του MEGA ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Παρά την επιβεβαίωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ότι θα υπάρξει διάστημα μίας εβδομάδας προκειμένου να γίνει ένας διάλογος επί μηδενική βάση, στο αίτημα των τοπικών αρχών να προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία του υπουργού, η Περιφέρεια έλαβε γραπτή απάντηση ότι η κυβέρνηση προχωρά στο σχεδιασμό της και ότι δεν πρόκειται να γίνει περαιτέρω συζήτηση.

Οι κάτοικοι των νησιών και οι τοπικές αρχές έχουν σκοπό, μέχρι την τελευταία στιγμή, να επιδιώξουν με ειρηνικό τρόπο συνομιλίες και εύρεση λύσεων.

«Πάνε να δημιουργηθούν προγεφυρώματα στην καρδιά των νησιών μας της επιθετικότατης Τουρκίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ενώ για τα ΜΑΤ που καταφθάνουν στα νησιά υποστήριξε πως «δεν είναι εδώ για να στραφούν εναντίον του λαού του βορείου Αιγαίου, ο οποίος συνολικά αντιδρά στα σχέδια αυτά».

Πρόσθεσε δε, πως δεν είναι δυνατόν να διαγράφονται από τον χάρτη τα νησιά του βορείου Αιγαίου επειδή υπάρχει μία εμμονή σε μία λανθασμένη απόφαση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024