Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό: Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις στη Χίο - ΜΑΤ στέλνει η κυβέρνηση

Προσφυγικό: Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις στη Χίο – ΜΑΤ στέλνει η κυβέρνηση

Εναντίον της δημιουργίας υπερδομής 620 στρεμμάτων στην περιοχή του Αίπους, εμφανίστηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της Χίου, που το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χίου – Βολισσού, προκειμένου να δώσουν μία πρώτη απάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν πάσει θυσία.

Αποφασισμένοι να πάνε κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης, να επιτάξει χώρους με σκοπό τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες, εμφανίστηκαν κάτοικοι της Χίου.

Εναντίον της  δημιουργίας υπερδομής 620 στρεμμάτων στην περιοχή του Αίπους, εμφανίστηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της Χίου, που το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χίου – Βολισσού, προκειμένου να δώσουν μία πρώτη απάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν πάσει θυσία.

Στο σημείο βρέθηκαν οι Χιώτες αιρετοί, με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο να διατρανώνει ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη να δίνει εντολή τα μηχανήματα του Δήμου να ξεκινήσουν για το Αίπος, στο πλαίσιο της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Στέλνουν ΜΑΤ

Τς επόμενες μέρες φτάνουν στη Λέσβο, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδα stonisi.gr, επτά διμοιρίες μονάδων αποκατάστασης τάξης και μέτρων τάξης.

Αντίστοιχες δυνάμεις στέλνονται στη Χίο υπό τον Υποδιοικητή των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να «καθαρίσει» πολύ σύντομα τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν αφού επιλέγεται η σύγκρουση να είναι μικρής χρονικής διάρκειας μια και η αποχώρηση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη 14 διμοιριών επίλεκτων δυνάμεως αστυνόμευσης προβληματίζει τις αρχές.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024