Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για «μεγάλη ευκαιρία», διότι υπάρχει και οικονομικό ενδιαφέρον. «Πάνω από 20 ξενοδοχεία ανοίγουν γύρω γύρω. Το υπουργείο Τουρισμού μεταφέρεται στην Ομόνοια»

Για το νέο σιντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι το θέμα είναι «η συντήρηση και η προστασία του σιντριβανιού».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η επίσημη έναρξη λειτουργίας για το σιντριβάνι στην Ομόνοια προγραμματίζεται για τα μέσα Μαρτίου.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στόχος της ανάπλασης στην πλατεία είναι η «Ομόνοια να ξαναγίνει ένα σημείο συνάντησης και να συμβολίζει την αστική συμφιλίωση» καθώς, όπως παρατήρησε, μέχρι πρότινος η πλατεία Ομονοίας χώριζε την Αθήνα στη μέση, μεταξύ των πιο υποβαθμισμένων και καλύτερων περιοχών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για «μεγάλη ευκαιρία», διότι υπάρχει και οικονομικό ενδιαφέρον. «Πάνω από 20 ξενοδοχεία ανοίγουν γύρω γύρω. Το υπουργείο Τουρισμού μεταφέρεται στην Ομόνοια».

Πώς έγινε το έργο

Αναφερόμενος στο πώς έγινε το έργο, ο κ. Μπακογάννης σημείωσε πως «μέχρι τον Σεπτέμβριο που ξεκινήσαμε η πλατεία ήταν κλειστή από τον Μάρτη. Λέω να πάω να δω γιατί είναι κλειστή ένα χρόνο τώρα. Δεν υπήρχε έργο, δεν υπήρχε προϋπολογισμός. Απευθυνθήκαμε έτσι σε τρεις δωρητές, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και είναι  το ίδρυμα Λασκαρίδη, η Ηλέκτωρ και η Φοντάνα και τους είπαμε έχουμε αυτό το όνειρο, θέλετε να βάλετε την πλάτη; Έτσι από τον Οκτώβριο μέχρι το Φεβρουάριο έγινε το έργο σε χρόνο ρεκόρ που στοίχισε λίγο πιο κάτω από 1.000.000 ευρώ».

«Εάν εμείς ξεκινούσαμε αυτό το ίδιο έργο με τις διαδικασίες του Δήμου και του Δημοσίου θα το είχαμε έτοιμο σε 3 χρόνια και θα μας κόστιζε 2 – 2,5 εκατομμύρια ευρώ» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr