Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάνια ρούχα McQueen πουλήθηκαν σε πλειστηριασμό σε τιμή που «ζαλίζει»

Σπάνια ρούχα McQueen πουλήθηκαν σε πλειστηριασμό σε τιμή που «ζαλίζει»

Το σπάνιο υλικό έρχεται από μερικές από τις πιο περίφημες συλλογές του, συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων AW94 'Banshee' και 'Dante' AW96,

Μετά από την είδηση ​​ότι η Sarah Burton, σχεδιάστρια του βρετανικού οίκου Alexander McQueen, θα δωρίσει εκατοντάδες μέτρα παλαιού υφάσματος του οίκου σε σπουδαστές μόδας σε ολόκληρη την Αγγλία, έχει πλέον ανακοινωθεί ότι ορισμένα βασικά αρχειακά κομμάτια του McQueen θα τεθούν σε δημοπρασία.

Το σπάνιο υλικό του οίκου

Το σπάνιο υλικό έρχεται από μερικές από τις πιο περίφημες συλλογές του, συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων AW94 ‘Banshee’ και ‘Dante’ AW96, τα οποία πωλούνται εξ ονόματος της πρώην επικεφαλής του studio McQueen και φίλης του σχεδιαστή Ruti Danan. Με τον Danan να έχει στην κατοχή του τα κομμάτια εδώ και χρόνια, τα περισσότερα από τα 72 κομμάτια θα πουληθούν από τον οίκο, με έδρα την Βοστώνη,  RR Auction και υπογραμμίζεται μάλιστα πως δεν έχουν φορεθεί από κανέναν.

«Είναι μια ιδιωτική συλλογή παγκόσμιας κλάσης σπάνιων και μοναδικών αντικειμένων του σπουδαίου Alexander McQueen», δήλωσε ο Bobby Livingston, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της RR Auction. «Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς ένα τέτοιο μοναδικό κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας της μόδας»

Τα μοναδικά κομμάτια που «τίναξαν» την μπάνκα στον αέρα!

Ένα εξαιρετικά σπάνιο κομμάτι έρχεται σε σχέδιο ενός Military Matador Coat από το 1996, που υπολογίζεται στις 150.000 λίρες. Ένα παλτό, τόσο σπάνιο καθώς δημιουργήθηκαν μόνο τρία κομμάτια, ένα πωλήθηκε στο κατάστημα Liberty, και το άλλο ανήκει στην Isabella Blow.

Άλλα αντικείμενα περιλαμβάνουν ένα μεταξωτό μπλουζάκι με μοτίβο από αγκάθια από τη συλλογή ‘The Hunger’ SS96 που εκτιμάται στα 5.000 δολάρια και ένα ζευγάρι δερμάτινων παπουτσιών με κορδόνια από την αμφιλεγόμενη συλλογή ‘Highland Rape’ AW95 που προσφέρεται για 5.000 δολάρια.

Με την υπόλοιπη συλλογή που περιλαμβάνει άλλα βασικά είδη ένδυσης, υπάρχουν επίσης σπάνιες προσκλήσεις από τα shows, backstage passes και ένα άλμπουμ φωτογραφιών που αποτελείται από 88 φωτογραφίες πίσω από τις σκηνές από τις παρουσιάσεις του McQueen.

Τα έσοδα

https://www.instagram.com/p/B7-9b35gSqP/

Εξηγώντας ότι ήθελε να βγάλει αυτά τα κομμάτια στην παγκόσμια σκηνή, αφού της είχαν δοθεί κατά τη διάρκεια της εργασίας της για McQueen από το 1994 έως το 1996, η Danan από τότε τα κράτησε σε αποθήκη, ώστε να μπορέσουν να γίνουν ένα διατηρημένο κομμάτι της ιστορίας της μόδας. Αλλά με συνολική αξία $ 1.334.000, ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά τα χρήματα θα μεταβούν στο Ίδρυμα Sarabande, το καλλιτεχνικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο ίδιος McQueen το 2007.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024