Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αντιγράφει σαν πίθηκος τον Τραμπ» - Επίθεση στον Μπόρις Τζόνσον από βετεράνο του BBC

«Αντιγράφει σαν πίθηκος τον Τραμπ» – Επίθεση στον Μπόρις Τζόνσον από βετεράνο του BBC

Η κυβέρνηση Τζόνσον προσπαθεί να προωθήσει σαρωτικές αλλαγές στο BBC, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή πολλών Βρετανών.

Σφοδρή επίθεση στον Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε ο Ντέιβιντ Ντίμπλεμπι, βετεράνος δημοσιογράφος του BBC και πρώην παρουσιαστής της εκπομπής «Question Time», με αφορμή τις σαρωτικές αλλαγές που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Βρετανίας.

Ο ιδιαίτερα γνωστός στη Βρετανία δημοσιογράφος αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας «κατά συρροήν ψεύτη», ενώ τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να μιμηθεί τον Ντόναλντ Τραμπ.

O Ντίμπλεμπι με τον Τζόνσον, όταν ήταν ακόμα δήμαρχος του Λονδίνου, στην εκπομπή Question Time. (Πηγή εικόνας: Daily Mail)

Τι προσπαθεί να αλλάξει η κυβέρνηση Τζόνσον στο BBC

Στα σχέδια της κυβέρνησης Τζόνσον βρίσκεται η μείωση ή η ολοκληρωτική κατάργηση του τέλους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες για να έχουν τα κανάλια του BBC στους δέκτες τους.

Πρόκειται για μία χρέωση ανάλογη με αυτή που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες στη ΔΕΗ για την ΕΡΤ και που αγγίζει τις 145 λίρες (173 ευρώ) ετησίως.

Η Ντάουνινγκ Στριτ προωθεί πρωτοφανείς αλλαγές στο BBC: ζητά να πουληθούν οι «εκατοντάδες» ραδιοφωνικοί σταθμοί του (στην πραγματικότητα είναι 63), καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των τηλεοπτικών καναλιών του και του διαδικτυακού υλικού του.

Tα σκληρά σχόλια του βετεράνου του BBC

Ο 82χρονος Ντέιβιντ Ντίμπλεμπι μίλησε στο δημόσιο γερμανικό κανάλι ARD για το κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βρετανίας.

Χαρακτήρισε το σχέδιο της κυβέρνησης «ολέθριο» και είπε ότι «είναι ένας επικίνδυνος τρόπος να υποβαθμίσει το BBC».

Ο δημοσιογράφος τα έβαλε και με τον Ντόμινικ Κάμινγκς, το «δεξί χέρι» του Τζόνσον που θεωρείται εμπνευστής του σχεδίου.

«Ο Τζόνσον και ο Κάμινγκς δεν έχουν κυβερνήσει στην πραγματικότητα. Είναι ανίδεοι και δεν νομίζουν ότι έχουν κάποια στρατηγική», σχολίασε.

«Ο Τζόνσον αντιγράφει σαν πίθηκος τον Τραμπ»

Τα καυστικά σχόλια του Ντίμπλεμπι δεν τέλειωσαν εκεί όμως. Σύμφωνα με την Daily Mail, σε μέρη της συνέντευξης που δεν προβλήθηκαν καταφέρθηκε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ενάντια στον πρωθυπουργό της Βρετανίας

Είπε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν εμπιστεύεται τον Μπόρις Τζόνσον. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε; Λέει ψέματα σε όλους, ακόμα και στην οικογένειά του. Απλά τα βγάζει όλα από το μυαλό του».

Στη συνέχεια, κατακεραύνωσε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, λέγοντας ότι «αντιγράφει σαν πίθηκος» τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι ένας διαφορετικού τύπου πολιτικός, σαν τον Τραμπ, «παίζει» με τους ίδιους κανόνες».

«Περισσότερο από όλους τους πολιτικούς, ο Μπόρις Τζόνσον κάνει πάντα το δικό του. Δεν ακούει τι του λένε οι άλλοι. Δεν τον νοιάζει τι νομίζουν οι άλλοι. Θέλει απλά να είναι αυτός ο πρωθυπουργός», συνέχισε.

Για αυτόν τον λόγο, επειδή δεν θέλει να εγείρονται ερωτήσεις για τις κινήσεις του, ο Τζόνσον δεν αφήνει τους υπουργούς του να βγαίνουν στην τηλεόραση, σύμφωνα πάντα με τον βετεράνο δημοσιογράφο.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να μπει στο μικροσκόπιο των media, γιατί είναι γεμάτη με την αλαζονεία της εξουσίας», κατέληξε ο βετεράνος του BBC.

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024