Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: H γνωστή «συνταγή» και οι στατικές φάσεις

Ολυμπιακός: H γνωστή «συνταγή» και οι στατικές φάσεις

Η 11αδα στην Τούμπα και η ίδια αλλά… διαφορετική προσέγγιση του Μαρτίνς απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Χωρίς δείγμα από την προπόνηση αλλά με ένα ξεκάθαρο δείγμα της λογικής του Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως ετοιμάζεται να παίξει στην Τούμπα χρησιμοποιώντας την γνωστή «συνταγή» στο αγωνιστικό του πλάνο.

Ο Μαρτίνς στην προπόνηση του Σαββάτου δούλεψε με τους βασικούς κόντρα στην Άρσεναλ επιμένοντας στις στημένες φάσεις. Σε ματς σαν αυτό της Τούμπας οι στημένες φάσεις παίζουν μεγάλο ρόλο.

Στο Καραϊσκάκη άλλωστε, στο ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός βρέθηκε από το πουθενά να χάνει 1-0 από στημένη φάση. Και μετά έτρεχε να γυρίσει το ματς και να τους νικήσει όλους…
Οι στημένες φάσεις είναι «θέμα» για τον Ολυμπιακό. Και θέλουν προσοχή μεγάλη και στην Τούμπα.

Για να επανέλθω όμως. Ποια είναι η γνωστή «συνταγή»; Αυτή του 4-3-3. Όταν ο Σουντανί στα δυνατά ματς δεν είναι στην 11αδα, και τώρα δεν μπορεί δυστυχώς να είναι διαθέσιμος εξαιτίας του σοβαρού του τραυματισμού, ο Μαρτίνς επιστρατεύει συνήθως την τριάδα του άξονα. Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά. Τους είδαμε και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, τους είδαμε και με την Άρσεναλ πριν λίγες μέρες, θα τους δούμε και στην Τούμπα.

Και στα δύο παραπάνω παιχνίδια (τα πιο πρόσφατα και χαρακτηριστικά) ο Ολυμπιακός όσο τους είχε μαζί στο χορτάρι πέτυχε τον στόχο του. Κράτησε το μηδέν πίσω, για την ακρίβεια απειλήθηκε ελάχιστα και έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό.

Αυτός είναι ο στόχος του Μαρτίνς και στην Τούμπα, επιστρατεύοντας όπως όλα δείχνουν και πάλι το 4-3-3. Σε μια «κόπια» της ενδεκάδας με την Άρσεναλ αλλά και με την ΑΕΚ τότε στο ΟΑΚΑ με την διαφορά πως θα παίξει ο Σεμέδο αντί του Σισέ αφού ο Πορτογάλος τώρα δεν είναι τιμωρημένος.

Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας στα μετόπισθεν, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά στον άξονα, Βαλμπουενά, Μασούρας στα άκρα και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.
Ο Φορτούνης και ο Χασάν πολύτιμα μπακ – απ στον πάγκο. Αχρείαστοι να είναι βεβαίως…

Όλοι στο Ρέντη περιμένουν αυτή την 11αδα, την ίδια ακριβώς με την Άρσεναλ. Και όλα την δικαιολογούν απόλυτα. Από παντού, πόσο δε μάλιστα όταν Λάζαρος, Λοβέρα και Μορ έχουν μείνει στην Αθήνα.

Μια 11αδα σιγουριάς για τον Ολυμπιακό που είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και θέλει με την κατοχή μπάλας που τον διακρίνει να τον αποδιοργανώσει μέσα στο γήπεδο του και να τον νικήσει.
Ο ΠΑΟΚ που σε όλο το πρωτάθλημα έως τώρα έχει απογοητεύσει στα ντέρμπι. Στα ματς με την Ξάνθη και τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα έχει πάει καλά.

Στα ντέρμπι όμως σχεδόν ότι έχει πάρει δεν το δικαιούται, κάτι σε… ευγενική χορηγία της «εξυγίανσης», για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο ΠΑΟΚ που λογικά θα στηριχθεί στην «καυτή» ατμόσφαιρα καθώς είναι το θέμα της χρονιάς η άνοδος του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Ένας Ολυμπιακός όμως που (και το συγκεκριμένο του ρόστερ) ξέρει τι τον περιμένει και αυτή την φορά σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο ματς δεν έχει τον προπονητή του να βρίσκεται αναγκασμένος να τα παίξει όλα για όλα. Δεν είναι στο -6 όπως βρέθηκε πέρσι, είναι στο +2 και ξέρει πως δεν χρειάζεται αυτός να ρισκάρει.

Να παίξει την μπάλα του χρειάζεται ο Ολυμπιακός όπως σωστά είπε και στην NOVA ο Μαρτίνς.

Τώρα αν τελικά ο Μαρτίνς μας κρύβει εκπλήξεις και μας αιφνιδιάσει όλους τελευταία στιγμή με την 11αδα στην Τούμπα είναι άλλη ιστορία…

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024