Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Νέα κρούσματα σε Κίνα και Ευρώπη

Κοροναϊός : Νέα κρούσματα σε Κίνα και Ευρώπη

Ο 38χρονος άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης Κοντόνιο όπου διενεργούνται επιπλέον ιατρικοί έλεγχοι, πρόσθεσαν.

Περίπου 500 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις φυλακές της χώρας, εκ των οποίων τουλάχιστον 200 στο ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα, προκαλώντας ανησυχίες για μια νέα εστία εξάπλωσης της επιδημίας.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Κίνας τουλάχιστον 200 κρατούμενοι και επτά δεσμοφύλακες στην φυλακή Ρεντσένγκ στην πόλη Τζινίνγκ της επαρχίας Σαντόνγκ έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου δεν ήταν αποτελεσματική», παραδέχθηκε σήμερα ο Γου Λέι επικεφαλής των σωφρονιστικών αρχών της Σαντόνγκ.

Ο Σίε Ουεϊζούν, τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Σαντόνγκ, δύο στελέχη των σωφρονιστικών αρχών όπως και πέντε αξιωματούχοι της φυλακής αποπέμφθηκαν, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Παράλληλα τουλάχιστον 34 κρούσματα του covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί στη φυλακή Σίλιφενγκ της επαρχίας Ζεζιάνγκ.

Η Χουμπέι, επαρχία από την οποία ξεκίνησε η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα 271 κρούσματα του νέου κοροναϊού στις φυλακές της, εκ των οποίων 220 δεν είχαν καταγραφεί μέχρι στιγμής από τις περιφερειακές αρχές.

Σύμφωνα με μία τοπική επίσημη εφημερίδα, 230 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις γυναικείες φυλακές της Ουχάν, οι δεσμοφύλακες της οποίας αποπέμφθηκαν επειδή δεν περιόρισαν την εξάπλωση της επιδημίας. Επίσης 41 άλλα κρούσματα καταγράφηκαν σε φυλακή στη Σαγιάνγκ.

Οι υγειονομικές αρχές της Χουμπέι, που αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 411 νέα κρούσματα του covid-19, στη συνέχεια αναθεώρησαν τον αριθμό προς τα πάνω, στα 631 κρούσματα, προκειμένου να περιλάβουν τις μολύνσεις στις φυλακές.

Παρά τα δραστικά μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί στους πολίτες στην Κίνα, η άνοδος αυτή των κρουσμάτων στις φυλακές προκαλεί ανησυχία για την εμφάνιση νέων εστιών μόλυνσης σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι.

Παράλληλα οι Ουιγούροι που ζουν στο εξωτερικό προειδοποιούν για τον κίνδυνο «μαζικής μόλυνσης» τον νέο κοροναϊό στα κέντρα επανεκπαίδευσης της Σινζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, όπου κρατούνται χιλιάδες μέλη της μειονότητας.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και ειδικοί καταγγέλλουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της μουσουλμανικής αυτής κοινότητας κρατούνται στην Σιντζιάνγκ.

Σε έξαρση ο ιός και στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 52 νέα κρούσματα του κοροναϊού, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με μια χριστιανική αίρεση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 156.

Τριάντα εννέα νέα κρούσματα συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεοντζί του Χριστού» στην πόλη Ντεγκού, την τέταρτη μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Συνολικά 80 πιστοί αυτής της εκκλησίας έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον covid-19.

Μία 61χρονη γυναίκα, μέλος της αίρεσης η οποία αγνοούσε ότι είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, τους μετέδωσε την ασθένεια.

Ο δήμαρχος της Ντεγκού, που μετρά 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους, ενώ οι στρατιώτες της Νότιας Κορέας έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στους στρατώνες τους καθώς πολλοί έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19.

Και η διοίκηση του αμερικανικού στρατού που σταθμεύει στην Ντεγκού, συνολικά 10.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε μέτρα περιορισμού.

Δεύτερη Ουχάν;

Η «Εκκλησία Σιντσεοντζί» ιδρύθηκε το 1984 και είναι μία αίρεση η οποία πιστεύει ότι ο ιδρυτής της Λι Μαν-χι θα μεταφέρει 144.000 πιστούς της στον παράδεισο μετά την Ημέρα της Κρίσης.

Οι αρχές της Ντεγκού εκτιμούν ότι 1.001 πιστοί ίσως να ήταν παρόντες στη λειτουργία στην οποία συμμετείχε η 61χρονη γυναίκα.

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της αίρεσης χαρακτήρισε την επιδημία «έργο του διαβόλου» και δοκιμασία για την πίστη των ακολούθων του.

Σε μήνυμά του μέσω εφαρμογής για εσωτερική ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των πιστών ο Λι Μαν- χι έγραψε ότι «η περίπτωση της ασθένειας θεωρείται έργο του διαβόλου για να σταματήσει τη γρήγορη ανάπτυξη της Σιντσεοντζί».

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσε ότι ένα άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσοκομείο της Τσεονγκντό, που βρίσκεται κοντά στη Ντεγκού, ανεβάζει σε 16 τον αριθμό των ανθρώπων –ασθενών και μελών του προσωπικού—που έχουν μολυνθεί στο νοσοκομείο.

Ένας ασθενής πέθανε την Τετάρτη εξαιτίας του νέου κοροναϊού.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει έρευνα για να καθοριστεί αν η 61χρονη γυναίκα της «Εκκλησίας της Σιντσεοντζί» σχετίζεται με την εστία μόλυνσης στο νοσοκομείο. Όντως η γυναίκα είχε μεταβεί στην επαρχία Τσεονγκντό αυτόν τον μήνα.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα τη Ντεγκού και την Τσεονγκντό «ζώνες ειδικής φροντίδας».

Ο πρωθυπουργός της χώρας Τσουνγκ Σίε- κιούν επεσήμανε ότι η Σεούλ θα προσφέρει τη στήριξή της στις πληγείσες περιοχές στέλνοντας ιατρικό προσωπικό, κρεβάτια για τους ασθενείς και ιατρικό υλικό.

Εξάλλου το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα με θέμα την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Με εξαίρεση το κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond στην Ιαπωνία, η Νότια Κορέα είναι η χώρα που έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του covid- 19 μετά την Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Και ακόμη ένας Ιταλός θετικός στον κοροναϊό

Ένας Ιταλός βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα το πρωί οι αρχές της Λομβαρδίας.

Ο 38χρονος άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης Κοντόνιο όπου διενεργούνται επιπλέον ιατρικοί έλεγχοι, πρόσθεσαν.

Αυτό είναι το τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία, μετά από δύο Κινέζους τουρίστες και έναν άλλο Ιταλό.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024