Μπουρλότο σε αυτοκίνητα του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης – Μεγάλες ζημιές
Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητα του Βυζαντινού Μουσείου της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε πριν περίπου δύο ώρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε τέσσερα από αυτά.
Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητα του Βυζαντινού Μουσείου της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε πριν περίπου δύο ώρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε τέσσερα από αυτά.
Με εύφλεκτο υγρό
Τα οχήματα βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Μουσείου, επί της Λεωφόρου Στρατού 2, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά.
Επί τόπου έφτασαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης, αλλά τα αυτοκίνητα είχαν ήδη λαμπαδιάσει εξαιτίας του εύφλεκτου υγρού.
Κάηκαν ολοσχερώς
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 03.39 για την πυρκαγιά και η επιχείρηση για την κατάσβεσή της κράτησε σχεδόν μιάμιση ώρα.
Τρία αυτοκίνητα που ανήκαν στο Μουσείο, με πινακίδες ΔΧ, κάηκαν ολοσχερώς και ένα ιδιωτικό όχημα υπέστη ζημιές.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ