Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευγνωμονεί την Ουάσινγκτον, επειδή της προμήθευσε δεδομένα, τα οποία έδωσαν στη Ρωσία τη δυνατότητα να αποτρέψει στα τέλη του 2019 μια τρομοκρατική επίθεση, και υποσχέθηκε πως η Μόσχα θα βοηθήσει τη μάχη της Ουάσινγκτον κατά της τρομοκρατίας.

«Χάρη σε έγκαιρη πληροφόρηση, η οποία παρασχέθηκε από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ, πέρυσι στις 27 Δεκεμβρίου συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη δύο ακόλουθοι του ISIL (η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που είναι παράνομη στη Ρωσία), οι οποίοι σχεδίαζαν αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις για τις γιορτές του Νέου Έτους», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

«Είμαστε ευγνώμονες προς τους εταίρους μας γι’ αυτή την υποστήριξη και για την επαγγελματική αλληλεγγύη στη μάχη εναντίον μιας κοινής απειλής. Αναμφίβολα θα ανταποκριθούμε», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Στην ίδια συνεδρίαση ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι η δραστηριότητα στη Ρωσία ξένων υπηρεσιών πληροφοριών δεν μειώνεται και ότι η FSB πρέπει να προστατεύσει τις πληροφορίες για τα νεώτερα ρωσικά οπλικά συστήματα.

«Οι αριθμοί δείχνουν πως η δραστηριότητα των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών στη χώρα μας δεν μειώνεται και η αποστολή σας είναι να ενεργείτε αποτελεσματικά, αξιόπιστα και να προσέχετε ιδιαίτερα την προστασία των πληροφοριών για τα νεώτερα οπλικά συστήματά μας, το υλικό, τις στρατιωτικές και βιομηχανικές τεχνολογίες καθώς και τις καινοτόμες επιστημονικές έρευνες που προσφέρουν στη χώρα μας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr