Εντός του 2020, θα αρχίσει τις εργασίες, το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας. Την ίδια ώρα έντονο προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι διαχειριστής του εν λόγω γεωτρύπανου είναι εταιρεία με έδρα την Κύπρο.

Εντός του 2020, θα αρχίσει τις εργασίες, το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας. Την ίδια ώρα έντονο προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι διαχειριστής του νέου τουρκικού γεωτρύπανου είναι εταιρεία με έδρα την Κύπρο.

Εντός του 2020 οι εργασίες του τρίτου γεωτρύπανου

Το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, θα αρχίσει να επιχειρεί το 2020, όπως έκανε γνωστό, σήμερα ο πρόεδρος της χώρας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν  δήλωσε πως  «η Τουρκία αγόρασε το τρίτο πλωτό γεωτρύπανό της, το οποίο θα φθάσει στη χώρα τον ερχόμενο μήνα»,  προσθέτοντας ότι το πλοίο θα αρχίσει να επιχειρεί το 2020.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε πως το νέο πλοίο είναι ένα «εξαιρετικό πλοίο θαλάσσιων γεωτρήσεων» που μπορεί να κάνει γεωτρήσεις στα 11.400 μέτρα, αλλά δεν διευκρίνισε πού θα επιχειρεί.

Έδρα στην Κύπρο έχει η διαχειρίστρια εταιρεία του γεωτρύπανου

Την ίδια ώρα έντονο προβληματισμό, προκαλεί η είδηση ότι διαχειριστής, του νέου γεωτρύπανου Sertao που αγόρασε η Τουρκία, φαίνεται πως είναι εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, το τουρκικό Περιοδικό Ναυτιλίας αναφέρει ότι η Τουρκία απέκτησε το εν λόγω γεωτρύπανο σε δημοπρασία στη Βρετανία για 37,5 για εκατομμύρια δολάρια.

Το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέα το 2012 και χρησιμοποιήθηκε από τη βραζιλιανή εταιρεία Petrobras μέχρι το 2015.

Nέος ιδιοκτήτης του ήταν η αμερικανική  DLIEF DRILLING η οποία πούλησε το γεωτρύπανο στην Turkish Petroleum η οποία διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις για λογαριασμό του ψευδοκράτους εκ μέρους της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ με το Yavuz.

H τεχνική διαχείριση του γεωτρύπανου άνηκε στην εταιρεία ΟCEANOS ενώ ως Manager εμφανίζεται η V-Ships Offshore με έδρα την Λεμεσό.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών η V-Ships Ltd έχει εγγραφεί στην Κύπρο  στις 27 Νοεμβρίου 2017, αναφέρει η ίδια πηγή.

Το υπό σημαία Νησιών Μάρσαλ γεωτρύπανο Sertao έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και το μέρος του πλοίου που είναι κάτω από το νερό είναι 12 μέτρα.

Πηγή εικόνων sigmalive.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr