Πύργος Αθηνών: Όταν η πρωτεύουσα απέκτησε τον ουρανοξύστη της
Γυρίζουμε πίσω το χρόνο στο 1971. Μια μέρα σαν σήμερα, εγκαινιάστηκε ο Πύργος των Αθηνών. Παραμένει το υψηλότερο κτίριο της χώρας.
Γυρίζουμε πίσω το χρόνο στο 1971. Μια μέρα σαν σήμερα, εγκαινιάστηκε ο Πύργος των Αθηνών. Παραμένει το υψηλότερο κτίριο της χώρας.
Η Χούντα το διαφήμισε όσο λίγα σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει.
Το έργο ξεκίνησε το 1968 και την αντισεισμική του προστασία ανέλαβε ο καθηγητής κ. Καρύδης.
«Σχετικά με τον αντισεισμικό υπολογισμό, τον ολοκλήρωσα με ξενύχτια στον αναλογικό υπολογιστή που είχαμε τότε στο εργαστήριο».
Για κάποιους πρωτοποριακό και για κάποιους άλλους απλά κακόγουστο. Είναι το υψηλότερο κτίριο ολόκληρης της χώρας εδώ και πέντε δεκαετίες.
Για να μπουν τα θεμέλια του πύργου, χρειάστηκε να αλλάξει ο νόμος περί δόμησης το 1968.
Σήμερα, ο πύργος έχει 28 ορόφους και περιβάλλεται από μια μικρή πλατεία. Στεγάζει καταστήματα και γραφεία υπηρεσιών.
- Προβλέψεις σοκ για το πετρέλαιο – Μια ανάσα από τα 100 δολ.
- Ηράκλειο: Εργάτης έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι – Νοσηλεύεται στο «Βενιζέλειο»
- Σπουδαίος Πετρούνιας: Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τον «αρχοντα των κρίκων»
- «Μου έφαγαν 40.000 € , όλο μου το εφάπαξ» – Γνωστός Ηρακλειώτης εξομολογείται πως έπεσε θύμα απάτης Bitcoin
- Ξεκινούν τα play offs στην Α1 Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό
- Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης